avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tardivitatea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tardivitatea

buna ziua.
am un proces in care paratul a depus intampinare cu trei zile inainte de prima infatisare,pot solicita respingerea acesteia ca tardiv depusa conf.art.114 ind.1,alin 2 si art.103 cpc ?
De la 01 oct.ac.repunerea in termen se face in baza art.2522 cv,D 167 a fost abrogat. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters220529 , utilizator 23:36, 20 Septembrie 2011
Dom'le depinde. Daca va aflati in prima faza de judecata, la fond, o poate depune oricand in limine litis, adica pana incepe procesul, chiar si in fata Instantei la primul termen de judecata, pentru ca sanctiunea care exista in C.PR.CIV. a fost abrogata. Daca sunteti in recurs, inca se prevede ca e decazut din dreptul de a mai depune intampinare.
in fapt, mai ales daca nu a introdus intampinarea avocatul , instantele nu decad pe nimeni ...dvs. puteti cere .
Intampinarea poate fi depusa la dosar inainte cu maxim cinci zile de primul termen de judecata.
CiprianPaun a scris:

Intampinarea poate fi depusa la dosar inainte cu maxim cinci zile de primul termen de judecata.


Fix cinci? parol? Si daca e depusa inainte cu sase zile, care-i sanctiunea?
Art. 114 indice 1, alin. 2 CPC : Presedintele va dispune in acelasi timp sa se comunice paratului, o data cu citatia, copii de pe cerere si de pe inscrisuri, punandu-i-se in vedere obligatia de a depune la dosar intampinarea cel mai tarziu cu 5 zile inainte de termenul stabilit pentru judecata.(intr-adevar, asta ar insemna minim 5 zile, nu maxim 5 zile, multumesc de atragerea atentiei).
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2011
ContSters220529, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Practica - decadere intampinare dumitru2000 dumitru2000 - de curand s-a respins depunerea unei intampinari in sedinta, pe motiv ca ar fi trebuit depusa cu minim 5 zile inainmte de termen. s-a motivat pe art 114 ... (vezi toată discuția)
Lipsa intampinare MihaiBucur MihaiBucur Buna seara! Am un proces pe Legea 221/09, iar in luna iunie am avut primul termen pe fond. Pana la acel termen, parata (Min. Finantelor) nu a depus ... (vezi toată discuția)
Decizie iccj Torahus Torahus Aveti cunostinta de existenta vreunei decizii ICCJ in sensul ca nu este obligatoriu ca intampinarea sa fie depusa cu 5 zile inainte de termen? (vezi toată discuția)