avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... data intrare in vigoare noile coduri penal si de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

data intrare in vigoare noile coduri penal si de procedura penala

Buna ziua.

Va rog sa-mi spuneti daca noile coduri penal si de procedura penala intra in vigoare la 01. oct. 2011 sau se vor stabili alte date.

Cu stima
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2011
Niros Aciarb, utilizator
Cel mai recent răspuns: sam bam , utilizator 14:51, 26 Septembrie 2011
Deci, se intelege ca, fiind inca in dezbatere parlamentara, legea de aplicare a noului cod penal nu intra in vigoare la 01. oct. 2011.
Poate ne face parlamentul o surpriza, fiindca judecatorii si procurorii am auzit ca ar fi facut mai multe seminarii de pregatire, dar anuntarea cu prea mult timp inainte, parerea mea este ca ar duce la un haos general in randul detinutilor care nu ar intelege modul cum se reflecta asupra duratelor pedepselor ce le raman de executat, si cred ca toti ar face cereri de revizuire sau pentru redozari, blocand astfel tribunalele si judecatoriile. Cred ca intrarea in vigoare se va face fara prea multa ,,galagie".
Din ce am auzit eu se poate sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2012.
Dar...depinde de ceea ce fac organele abilitate.
Codul penal, procedura penala, procedura civila noua vor intra in vigoare in 2012 luna martie, din surse sigure.
de unde stiti cand intra in vigoare sa documentam si noi macar sa stim si noi un lucru sigur.mersi#-o:help::hm:

Alte discuții în legătură

Redozari si decrete 2011 alexandrarusu alexandrarusu as vrea sa stiu si eu despre ce este vorba cu aceste noi decrrete de redozari sh gratieri care se dau din 1 octombrie 2011 si despre noul cod penal si daca ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal ContSters214324 ContSters214324 stie cineva daca va intra in vigoare noul cod penal? (vezi toată discuția)