avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... expropriere teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

expropriere teren

Buna Ziua! Parintii mei au un teren agricol extravilan care care urmeaza sa fie expropriat deoarece in acea zona se va construi un Baraj .......Unii proprietari au primit deja banii pe acele terenuri, insa se pare ca au fost inselati.
Exista o lege a acestor exproprieri? o lege in care sa se precizeze o suma pe care o primeste proprietarul terenului -pe metru patrat - sau acest lucru il stabileste societatea care construieste barajul ( mentionez ca barajul se construieste cu scopul de a produce energie electrica de o companie cunoscuta.
Cel mai recent răspuns: ContSters220529 , utilizator 17:16, 20 Septembrie 2011
legea exproprierii 33/1994, stabilește că dacă se ajunge de comun acord la un preț al exproprierii, părțile pot încheia înțelegerea iar dacă nu, prețul va fi stabilit de către instanța de judecată după efectuarea unei expertize. dacă deja sau semnat acte, atunci nu mai există multe lucruri de făcut.
Expropierea se realizeaza cu justa si prealabila despagubire, sumele platite urmand a fi stabilite fie de comun acord, fie de catre instanta prin hotarare judecatoreasca, consultarea expertilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Electrica - despagubiri pt teren expropriere marianv marianv Buna ziua ! Zilele trecute am auzit despre un caz deosebit, si anume: o persoana fizica X a actionat in instanta Electrica SA si a cerut despagubiri deoarece ... (vezi toată discuția)
Expropriere pentru cauza de interes public tothelimit tothelimit Buna ziua, Speta se prezinta in felul urmator. Casa construita in anul 2011, cumparata impreuna cu teren de 400 mp2 in in luna decembrie 2011 cu 45.000 ... (vezi toată discuția)
Exproprieri hilare - autostrada transilvania pop sorin pop sorin Conform HG 416/2014, publicat in MO nr. 387 (http://www.monitoruloficial.ro/emonitornew/emonviewmof.php?fid=MS43MDk4NjQ5MTgzNjczRSszMA==), raportat la legea ... (vezi toată discuția)