marianv a scris:
Buna ziua !
Zilele trecute am auzit despre un caz deosebit, si anume: o persoana fizica X a actionat in instanta Electrica SA si a cerut despagubiri deoarece un baraj de acumulare este construit pe terenul sau. Rezultatul: despagubire 100.000 euro si energie electrica pentru toata viata !
Astfel, vin si eu cu o situatie: la construirea unei hidrocentrale (prin 1970) statul a "luat" de la strabunicii mei un teren (cateva mii de m2) prin expropriere. In prezent pe terenul respectiv sunt cateva cladiri administrative, centre de reparatii, statii de transformare etc, iar in plus in prezent se construieste un hotel (am inteles ca se va face un centru de recreere prin sindicat).
Unicul mostenitor al "avutiei" este tatal meu (bunicii sunt decedati).
Intrebarea mea ar fi daca in aceasta situatie se pot obtine despagubiri de la Electrica? Nu vrea nimeni ca Electrica sa "mute" hidrocentrala, insa banuiesc ca se pot acorda compensatii financiare? Daca intra in discutie "interesul public / national", acesta poate face referire la hidrocentrala in sine, dar in cazul centrului de recreere?
Asadar, o eventuala actiune in instanta ar avea sanse de castig?
Multumesc anticipat !
Cu respect,
In primul rand, nu aveti cunostinta despre ce s-a intamplat despre acel "caz" deosebit, ulterior! In necunostinta rezultatelului ulterior, nu ar trebui sa puneti in discutie un subiect pe care l-ati considera asemanator, atata vreme cat nu stiti ca s-a si castigat acea pretentie, printr-o hotarare judecatoreaca!