avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua,

In momentul de fata am o problema:

Am fost la mai multe interviuri si la unul dintre ele am fost acceptat.Urmeaza sa semnez contractul si incep lucrul saptamana viitoare.In cazul in care dupa semnarea contractului primesc un raspuns afirmativ de la o alta firma(la care mi-ar conveni mai mult sa lucrez)...exista vreo posibilitate de a pleca fara preaviz?

Din auzite ..in primele 30 de zile de la semnarea unui nou contract nu este necesara perioada de preaviz..

Multumesc,
Mihai
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 17:18, 20 Septembrie 2011
Da, exista aceasta posibilitate numai daca in continutul c.i.m. pe care-l incheiati este prevazuta si perioada de proba ... astfel, potrivt art.31 alin.3 C.mun., pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Respectiv termenul de preaviz este stabilit de parti in cadrul CIM. Insa optez si eu pentru aceeasi solutie in legatura cu perioada de proba.
faceti cum spune maestrul @freeelis...mai putin formal, as adauga ca nu prea are ce sa intample daca va dati demisia ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia fara preaviz MihaelaMig MihaelaMig Buna seara! As dori sa stiu daca in primele 7 zile se poate demisiona fara preaviz? O companie m-a angajat pe o perioada de 2 luni, insa la o zi dupa semnarea ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba Maria Ileana Radu Maria Ileana Radu Buna ziua, Lucrez la o societate cu un contract de munca pe perioada nedeterminata de doua luni adica nu am depasit cele 90zile. Angajatorul mi-a spus azi ca ... (vezi toată discuția)
Demisie edward71 edward71 Este adevarat ca se poate demisiona si fara sa semnezi demisia( am vorbit telefonic cu secretara si mi-a zis ca nu este obligatorie prezenta mea si ca se poate ... (vezi toată discuția)