avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale pagubire SRL de catre asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

pagubire SRL de catre asociat

In cazul in care asociatul care nu este administrator intr-un SRL se foloseste de bunurilesocietatii in interes personal si incheie contracte paguboase pt societate cu firme la care el este actionar(in favoarea acestora) cum poate fi tras la raspundere. Administratorul firmei a avut incredere sa-l lase sa se ocupe de afacere dar asociatul respectiv nu avea nici o imputernicire in acest sens .
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 06:49, 13 Septembrie 2008
Raspunde in solidar cu asociatul neadministrator care a incheiat acele acte juridice si administratorul care a acceptat interventiile primului.
Cine l-a imputernicit sa-si substituie pe cineva, expres sau tacit? Avea conform actului constitutiv aceasta posibilitate, de a-si substitui o alta persoana pentru indeplinirea atributiilor de administrator?
Asoc care nu e administrator... Despre cel care este se poate spune ca e inregistrat ca atare la R.C., in contr de munca, sau e o "intelegere" verbala? Daca nu e notificat nicaieri cine ce e si ce face cauza isi pierde obiectul pt ca aveti acelasi nr de parti sociale, daca nu au fost impartite altfel prin actul constitutiv. In plus, asociatul acuzat poate motiva ca nu a folosit bunurile societatii in interes personal, ci in ideea de a "avea" activitate" - chiar daca paguboasa pt firma in cauza.
Reprezentantul legal al firmei tb sa se deosebeasca prin ceva de ceilalti asociati... Cunosc cazul a doua firme in care "reprezentant legal" figureaza cand unul, cand altul dintre asociati, fara a avea un contract de administrare, ci numai incadrarea ca "administrator de..." in C.M. (si din 1994 nu s-a plans nimeni).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere asociat din firma ati ati Suntem 12 asociati din care unul detibe 0.5%.Majoritatea vrem ca acest asociat sa iasa din firma,dar acesta nu vrea .Cum putem sa scoatem acest ... (vezi toată discuția)
Schimbare administrator firma valici valici Care sunt pasi si ce acte trebuie facute pentru schimbare administrator? (vezi toată discuția)
Sot-sotie asociati 50%-50% medeea13 medeea13 detinem un srl, suntem sot-sotie si asociati 50%, sotul este administrator, ne-am separat iar el a plecat cu masina firmei si o foloseste strict in interes ... (vezi toată discuția)