avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... e legal sau nu??
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

e legal sau nu??

as vrea sa stiu daca este legal din punct de vedere juridic ca o companie de telefonie mobila sa -ti schimbe tipul de abonament doar prin convorbire telefonica cerandu-ti numele si codul fiscal al companiei fara sa fie necesar si semnatura si stampila?daca cineva vrea sa-ti faca o farsa neplacuta cunoscandu-ti datele personale ale firmei?
Cel mai recent răspuns: vetx , utilizator 23:52, 20 Septembrie 2011
Parerea mea este ca nu s-a procedat legal, pentru ca legea cere acordul scris al celeilalte parti in astfel de situatii.
cazul meu este urmatorul,,,,am trecut la un abonament inferior celui avut insa cei de la cosmote mi-au restrictionat accesul la info cost pe o perioada de 15 zile, astfel neputand sti cate minute mai am in cont,,,,la sfarsit de luna , stupoare,,,factura 500 ron,,,ceea ce mi se pare suspect fiind faptul ca nu am vorbit nici mai mult nici mai putin decta obisnuiam pana acum iar minutele din noul abonament (1000 in retea) fiind exact aceleasi ca si cele din vechiul abonament.,,lipsa lor de transparenta ma pune pe ganduri si as vrea sa vad daca pot invoca acest lucru pentru revenirea la vechiul abonament,
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2011
vetx, utilizator
[ link extern ]
cred ca m-am lamurit cum sta treaba....este total ilegala

Art. 93. - În cadrul contractelor încheiate cu consumatorii, furnizorii de servicii financiare sunt obligaţi să respecte următoarele reguli:
a) contractele vor fi redactate în scris, vizibil şi uşor de citit, cu o mărime a fontului utilizat de minimum 10, pe hârtie sau pe alt suport durabil, în cel puţin două exemplare, fiind remis câte un exemplar original fiecărei părţi. Culoarea de fond a hârtiei pe care este redactat contractul trebuie să fie în contrast cu cea a fontului utilizat;
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2011
vetx, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract telefonie mobila modificat telefonic arina24 arina24 Buna dimineata, Am o problema cu furnizorul de telefonie mobila. Mama mea are un abonament de 7 ani la un furnizor (nu cred ca am voie sa ii spun numele). ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu firma de telefonie mobila Jenu68 Jenu68 Buna seara! Am studiat putin subiectele de pe forum in ideea de a nu repeta intrebarea. Sunt utilizator nou si n-am gasit nimic. Poate n-am stiut unde sa ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract cosmote n.a n.a Buna ziua, Problema mea e cam asa: In data de 5.12.2008 am facut o cerere de intectare a contractului COSMOTE, care conform contractului este dusa la ... (vezi toată discuția)