avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Autentificare notariala pentru Contract de Credit ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Autentificare notariala pentru Contract de Credit Prima Casa 4

Buna ziua,
ma intereseaza daca mai este necesara autentificarea la notar a Contractului de Credit incheiat intre Banca si cumparator, in cazul programului Prima Casa 4.
Daca nu mai este necesara, pe ce temei legal poate cere, in continuare, banca creditoare acest lucru? Se poate ataca de catre cumparator aceasta cerinta a bancii? Aceasta cerinta este ceruta doar de una dintre cele 22 de banci care au mai intrat in Prima Casa 4. Astept un raspuns urgent, deoarece trebuie sa inchei contractul de vinzare-cumparare. Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: jared , utilizator 12:40, 13 Octombrie 2011
sunteti sigur ca de fapt nu este vorba despre contractul de ipoteca pe care il redacteaza notarul? de ce ar vrea banca sa autetifice contractul de credit, cand oricum acesta este titlu executoriu.
da, sint sigur ca e vorba despre autentificarea contractului de credit intre banca creditoare si cumparatorul locuintei, adica imprumutatul...autentificare contractului de vinzare-cumparare e altceva si acela e normal sa fie autentificat de catre notar
Se cam vorbeste pe langa subiect. Contractul de imprumut pentru credite acordate in programul prima casa se face in forma autentica pentru ca iclude si o ipoteca legala in favoarea statului. Nu sunt banci care sa nu faca imprumutul in forma autentica. oricum, daca nu s-ar face asa , s-ar face contract de ipoteca care evident s-ar face in forma autentica, costurile sunt aceleasi.
[ link extern ]

Iata aici o parere autorizata. Deci, pina la urma, trebuie sau nu trebuie autentificat Contractul de Credit?
In momentul achizitionarii apartamentului am platit si autentificarea Contractului de Credit. Am vreo sansa sa-mi recuperez suma platita pentru aceasta autentificare?
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2011
jared, utilizator
Poate cineva sa-mi raspunda?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut cu ipoteca pe bun viitor Zalmodegikos Zalmodegikos Buna ziua! As dori sa imprumut unei rude o suma de bani pentru achizitia unui imobil. Pentru siguranta mea financiara as dori sa inchei un [b]contract de ... (vezi toată discuția)
Vreau să împrumut un prieten cu o sumă mare de bani, pentru a-și cumpăra o casă. cum îmi pot recupera banii în caz că nu mi-i restituie? Robertpf Robertpf Vreau sa.i dau sub forma de imprumut prin transfer banca,o suma mare de bani unui prieten pentru asi achizitiona o casa In cazul in care nu mi.o restituie cum ... (vezi toată discuția)
Inscrierea intentiei de a ipoteca Irina S. Irina S. Inscrierea intentiei de a ipoteca blocheaza CF ? Daca sunt in negocieri cu un imprumutat (eu sunt cu imprumutatorul), pot prin Notar sa inscriu aceasta ... (vezi toată discuția)