avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Seminar noul Cod civil
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Seminar noul Cod civil

stiti cumva daca se mai organizeaza vreun seminar pe tema noului cod civil?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:24, 22 Septembrie 2011
Conferintele INM - Noul Cod Civil

Intra pe adresa asta:
[ link extern ]

si vezi agenda 22-23 septembrie 2011 si 29-30 septembrie 2011.

Intrati si pe:
evenimente.avocatnet.ro /
Evenimentul desfasurat astazi a fost unul foarte bun. Am invatat cateva diferentele in domenii bancar, drept real de garantare, matrimonial, mostenirea, etc. Coordonarea, punctualitate, pregatirea a tuturor participanti, disponibilitatea la dezbatere. Din pacate nu eram la nivel de pregatirea sa isi fac observatiile, sau comentarii, mai mult din cauza exprimarea in limba romana, in public, dar in privat am mai facut niste observati la adresa unuia dintre conferentianti. Si mai o fac acuma. Cauza: In domenii obligatiile, la eroare, la imprevizibilitatea, la forta major, la cazul fortuit, etc, importanta in noul cod civil asupra conceptul "metajuridic" al razonabilitate. Eu m-am gandit ce este mult mai concret si sustantiv si mai corect tehnic conceptul de echitatea, pentru ca razonabilitate este o idea mai mult pentru admnistrarea iustitiei, adica sa luam o decizia judecatoreasca razonabil la solutia cazului, dar echitatea este referitoare la relatiile civile si mercantile sustantive. Am observat de exemplu ce spune art. 1272, ce este unul cunoscut in domeniul civil: "continutul contractului (1) Contractul valabil incheiat obliga nu numai la ceea ce este expres stipulat, dar si la toate urmarile pe care practicile statornicite intre parti, uzantele, legea sau echitatea le dau contractului, dupa natura lui. (2) Clauze obisnuite intr-un contract se subinteleg, desi nu sunt stipulate in mod expres". Cred ce aceasta a fost concluzia mea: noul cod civil este unul performant pentru a promova intelesul clauzele obisnuite la o forma de explota activitatile economice, de a obliga si a se angaja, de a manifesta relatiile intre oameni, atat fizice cat si comercianti, luand ultimile nouitati. Si asa trebuie sa interpreteze majoritatea dizpositiilor sale, ce poate fi criticate dar sunt pentru a indruma un cadrul iuridic sanatos la viata civila si mercantila a romanilor. Am invatat despre niste influentele americane, dar mi ar fi placut sa stim cu toti care dintre sisteme juridice internationale a venit sa inspireze codului in ansamblu, cel putin care a fost ceea mai puternica. Mai vom avea cursuri. Am speranta ce acest cod va fi unul bun pentru Romania, dupa ce am fost la eveniment. Multumesc pentru cadouri si diploma, mancare delicios si presenta a lui Alin la sfarsitul. Spor la munca!.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2011
Alvaro Liniers, Avocat
MULTUMESC PT AJUTOR!
Si Baroul Bucuresti pregateste ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Forma de colaborare? delia.rizescu delia.rizescu Buna seara, Am acceptat colaborarea cu o companie pentru un post pe care mi-l doream de multa vreme, insa sunt nedumerita pentru ca nu reusesc sa gasesc o ... (vezi toată discuția)
Exemplare contract capello capello Buna ziua, As vrea o lamurire pertinenta (cu trimitere la lege daca se poate) referitoare la urmatoarea situatie: Un contract a fost redactat si semnat ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere teren aferent casei pe legea 112/95 acrucspiru acrucspiru Regia autonoma a fondului locativ a inchiriat un contract privind inchirierea unui teren aflat in administrarea sa, in oras, cu mine, in care a specificat ... (vezi toată discuția)