avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Act aditional
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Act aditional

Va rog frumos, daca se poate sa ma lamuriti si pe mine cu privire la un lucru. Am un SRL in care sunt asociat unic.Am schimbatoduri codurile CAEN conform CAEN Rev.2. Acum vreau sa scot si sa introduc cateva coduri privind obiectul secundar de activitate.E suficient doar un act aditional la actul constitutiv sau trebuie sa trec modificarile din actul aditional in actul constitutiv?

Mai sunt si administratorul firmei impreuna cu un prieten.El a plecat din firma si vreau sa fac modificare si la administrator, in sensul de a ramane doar eu.Mai trebuie o declaratie pe propria raspundere si specimen de semnatura din moment ce tot eu raman?

Si mai vreau sa introduc un nou articol cu privire la mostenitori.Daca introduc acest articol trebuie schimbat si actul constitutiv?

Ce cerere trebuie sa completez pentru a face aceste modificari?

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: torominu , utilizator 14:47, 5 Septembrie 2008
Va trebuie o hotarare AGA in care sa cuprindeti tot ce ati decis: schimbari in obiectul secundar, revocare admin, introducrea unor noi clauze in AC.
Apoi rescrieti AC in varianta ce rezulta dupa inserarea modificarilor conform Hot. AGA,. (cu noile obiecte, singurul admin ramas, cauzele suplimentare)
Nu e nevoie de specimen + declaratie de vreme ce nu intra nimeni ci doar iese.

[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 5 Septembrie 2008
romascanu, moderator
Va multumesc mult pentru raspuns. Actul Constitutiv trebuie dus la un notar sau avocat pentru autentificare?
torominu a scris:

Va multumesc mult pentru raspuns. Actul Constitutiv trebuie dus la un notar sau avocat pentru autentificare?

Nu, nu este nevoie, este valabil ca inscris sub semnatura privata, insa trebuie semnat pe fiecare pagina in parte (este valabil si pentru AGA).
Ca si colegii mei precizez ca este necesara intrunirea AGA si pe baza hotararii acestei adunari se vor face modificarile intr-un Act Constitutiv Actualizat. Acest act actualizat impreuna cu hotararea AGA vor trebui inregistrate la Oficiul Registului Comertului.

Nu este nevoie de autentificarea actului constitutiv actualizat, este, intradevar, valabil ca inscris sub semnatura privata.

Privitor la revocarea din functia de administrator a prietenului dumneavoastra nu trebuie sa mai dati declaratie si nici specimen de semnatura, ramane valabila delcaratia si specimentul de semnatura pe care le-ati dat la numirea in aceasta functie, ele fiind valabile pana la revocarea din functie.
Va multumesc pentru raspunsuri. Imi sunt de mare ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recodificarea activitatilor din actul constitutiv conform noului caen bernix bernix Buna ziua tuturor! Ma aflu in situatia de a prelungi mandatul administratorului ocazie cu care, prin aceeasi hotarare AGA, vreau sa recodific si obiectul de ... (vezi toată discuția)
Srl - preluare drepturi administrator QED QED Buna ziua, Sunt asociata la o firma impreuna cu o persoana care este plecata definitiv din tara. Aceasta persoana este trecuta si ca administrator in actul ... (vezi toată discuția)
Schimbare administrator societate Kyandra Kyandra Buna ziua, Vreau sa schimb administratorul unei societati (asociatul unic ramane acelasi). Ce trebuie facut? Ce acte trebuie sa duc la Registrul Comertului? (vezi toată discuția)