avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cumparare actiuni
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cumparare actiuni

Buna ziua, pt a cumpara 5 % actiuni la purtator de la o societate pe actiuni am nevoie de o hotarare aga din cadrul societatii noastre? De mentionat ca societatea noastra este compusa din 2 asociati , unul persoana fizica , cealalta persoana juridica. Eu sunt asociatul / administratorul persoana fizica.
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 18:54, 24 Septembrie 2011
Va trebuie contractul de vanzare cu actionarul de la care cumparati si inregistrarea tranzactiei la Regitrsul Comertului pentru schimbarea actionarilor!
dar nu sunt parti sociale, sunt actiuni la purtator, emise de o societate care si-a rascumparat proprile actiuni conform art 103 /131...adica legea te lasa sa rascumperi pana in 10 % actiuni la purtator ( asa cum a facut societatea in cauza, de la care noi vrem sa cumparam acele actiuni ) acele actiuni sunt a celor 2 actionari care au dreptul sa faca ce vor cu cei 10 %...nu vad in acest caz de ce s-ar schimba actinariatul societatii respective..
In principiu societatile care au emis actiuni la purtator nu au prevazute restrictii la transmiterea actiunilor. Tocmai de aceea exista actiuni la purtator, spre deosebire de cele nominale.
Nu este necesara nici o hotarare AGA, nici inscriere in registrul actionarilor, nici acordul actionarilor.
Transmiterea acestor actiuni nu se inregistreaza nicaieri, nici la ORC, nici la finante, nici la notar sau avocat sau presedintele tarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare art.103indice 1 lg 31/1990 adela05 adela05 La art 103 indice 1, se prevede ca unei societati ii este permis sa dobandeasca proprile actiuni cu respectarea anumitor conditii. Intrebarea mea este, prin ... (vezi toată discuția)
Transmiterea partilor sociale.cesiune ContSters182184 ContSters182184 Buna ziua. 1)Pe perioada suspendarii activitatii unei societati-cu raspundere limitata cu asociat unic-se pot cesiona partile sociale ori trebuie mai intai sa ... (vezi toată discuția)
Sa cumpara actiuni de la actionarii sai si se reduce capitalul social adela05 adela05 Buna ziua! Am publicat in MO o AGEA prin care un se aproba ca un SA sa cumoere de la doi dintre actionarii sai 2% (la o valoare mai mare decat valoarea ... (vezi toată discuția)