Am fost implicat intr-un accident :Circulam pe drum cu prioritate ,ajung intr-o intersectie dirijata prin semne (directia mea de mers era inainte),o masina iese de pe o strada dintre blocuri avand cedeaza trecerea ,fiind seara l-am observat tarziu si am intrat in coliziune nestiind in ce directie vrea sa o ia. Expertul a spus ca nu trebuia sa imi dea prioritate deoarece facea dreapta si nu a depasit axul drumului.
Intersectia avea linie discontinua deci puteam fi chiar si in depasire in acel moment el neavand de unde sa stie asta.
Am nevoie de un sfat cui sa ma adresez ,sau daca aveam sau nu prioritate fata de cealalta masina.
Aveti o cpoie a procesului verbal ? Pentru a va putea raspunde trebuie sa ne dati mai multe date de indentificare, drum cu un singur sens de mers, 1-2 sau mai multe benzi pe sens, etc.
Nu se poate pune aici. In fine in cazul in care nu veti ajunge la un consens cu celalalt participant la trafic cu care ati intrat in coliziune, singura varianta ar fi sa contestati procesul verbal, in masura in care dumneavoastra ati fost gasit vinovat. acelasi lucru il poate face si el daca nu este multumit de concluziile din procesul verbal, vizavi de stabilirea vinovatiei.
Accidentul este mai vechi ,de doi ani se tot lungeste,iar acum expertul a spus ca cel care avea cedeaza trecerea nu are nici o vina.Mentionez ca nu s-au facut masuratori la fata locului si nu stiu prin ce metode SF a reusit expertul sa ajunga la aceasta concluzie dupa mai bine de un an de la accident,timp in care s-a modificat si aspectul intersectiei.Ca sa va faceti o idee Expertul este prieten cu cel de la Asigurari ,dar nu pot dovedi asta .
Daca celalalt participant la eveniment avea "cedeaza trecerea" putea sa mearga si in sus si era obligat sa se opreasca daca in momentul in care a ajuns in intersectie, pe drumul cu prioritate circula in acel moment un alt autovehicul. Fara sa am in fata schema evenimentului n-as putea sa spun mai multe fara sa gresesc.