avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident/intersectie /prioritate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident/intersectie /prioritate

Am fost implicat intr-un accident :Circulam pe drum cu prioritate ,ajung intr-o intersectie dirijata prin semne (directia mea de mers era inainte),o masina iese de pe o strada dintre blocuri avand cedeaza trecerea ,fiind seara l-am observat tarziu si am intrat in coliziune nestiind in ce directie vrea sa o ia. Expertul a spus ca nu trebuia sa imi dea prioritate deoarece facea dreapta si nu a depasit axul drumului.
Intersectia avea linie discontinua deci puteam fi chiar si in depasire in acel moment el neavand de unde sa stie asta.
Am nevoie de un sfat cui sa ma adresez ,sau daca aveam sau nu prioritate fata de cealalta masina.
Cel mai recent răspuns: Wrathfly , utilizator 06:00, 23 Septembrie 2011
Se pare ca in tara noastra legea se face dupa ureche,ceea ce spuneti este perfect corect ,pe acest lucru m-am bazat si eu cand am facut contestatia( se cedeaza trecerea pentru orice vehicul care circula indiferent de unde vine ,mai ales ca veneam pe drum cu prioritate ),din pacate dupa 2 ani ieri am primit verdictul ,culpa comuna,o aberatie si un expert cu certificat doar pe hartie probabil. Daca muream probail ca celalt acum era inchis pentru omor din culpa.Ma rog asta e legea ,astia sunt expertii ,asta e viata,mergem mai departe cu sistemul din tara noastra asa defect cum este.

P.S :Se poate inchide topicul
Din cele relatate de dvs aveati prioritate de trecere.
Ma mira concluzia expertului ca nu trebuia sa va dea prioritate deoarece facea dreapta si nu a depasit axul drumului. Orice conducator auto care intalneste indicatorul "Cedeaza trecerea" sau "STOP" are obligatia de a da prioritate de trecere tuturor vehiculelor care circula pe drumul cu prioritate, indiferent de directia pe care urma sa se deplaseze. De asemenea conducatorul auto care patrunde in intersectie venind de pe un drum fara prioritate trebuie sa acorde prioritate chiar daca vireaza spre dreapta si nu depaseste axul drumului.
Cred ca solutia "culpa comuna" nu este corecta. In aceasta afirmatie ma bazez doar pe informatiile furnizate de dvs. Documentati-va temeinic si atacati hotararea, daca este cazul.
Cred ca expertul care a efectuat expertiza nu a fost obiectiv. Apelati la un expert profesionist (mai exista si din acestea) pentru a lamuri toate aspectele privind cauzele producerii accidentului. Pentru ca sa evitati o eventuala prietenie intre experti va recomand sa apelati la un expert din alt judet.

Nu am ales eu expertul a fost ales de Judecator ,dupa ce am sa primesc hotararea am sa vad ce este de facut,momentan nu sunt in tara si e posibil sa fie o problema. Sau sa atac aceasta hotarare in localitatea de unde sunt ,accidentul fiind produs in alta localitate,rezulta expertul a fost tot din acea localitate( Tg.Jiu) in speta.Multumesc pentru ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala. simplu sau complicat? s i l v i u s i l v i u Am avut recent un accident rutier in care un autoturism care circula pe un drum cu prioritate (venind din stanga mea) a inceput manevra de depasire in ... (vezi toată discuția)
Contestatie verdict dat de politie in cazul unui acident .putin ajutor va rog! andreiunicat andreiunicat Buna Ziua, Acum cateva zile am fost inplicat intr-un accident de masina. Eu rulam pe un drum national DN76 si doream sa intru pe un drum cu rang mai mic .El ... (vezi toată discuția)
Accident rutier fara victime doar avarii ioska1987 ioska1987 ma aflam pe un drum european,cu doua benzi pe sens,circulam pe banda de langa acostament,apropiinduma de o localitate pe banda care circulam a aparut niste ... (vezi toată discuția)