Salut,
Am si eu o problema.
Din data de 01.08.2011 lucrez la o firma. Momentan sunt in perioada de proba de 90 de zile. Vreau sa imi iau concediu din data de 29.09 pana in 06.10. Sunt 5 zile de concediu. Conform articolului 145 alin.2 din CM as avea dreptul undeva la 3 zile de concediu. Celelalte doua as vrea sa mi le iau in avans, daca se poate.
Problema este urmatoarea:
-angajatorul imi zice ca trebuie sa efectuez 10 zile de concediu neintrerupt conform articolului 148 alin.5 ceea ce ar insemna ca nu mai pot sa imi iau concediu pana la anul. Este corect? Pentru ca in acelasi timp articolul 146 alin.3 spune ca angajatorul este obligat sa imi acorde toate zilele ramase pana la sfarsitul anului, cu exceptile de rigoare care in cazul de fata nu se aplica si pe care angajatorul nu le invoca.
Mentionez ca la locul de munca precedent mi-am luat toate zilele de concediu pe perioada lucrata insa nu 10 zile consecutive.
-de asemenea, daca angajatorul continua sa refuze, nu ar trebui sa fie nici o problema in a-mi lua concediu fara plata chiar daca sunt in perioada de proba?
In cazul in care programarea concediilor se face fractionat, angajatorul este obligat sa stabileasca programarea astfel incat fiecare salariat sa efectueze intr-un an calendaristic cel putin 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt.
In cazul dvs se poate face o exceptie intrucat chiar daca v-ati lua tot CO la care ati avea dreptul pana la 31.12.2011 , tot nu faceti 10 zile lucratoare ...
Concediul
edwe69
de 1 an lucrez la un service,am o vechime de 12 ani in campul muncii iar acum a venit perioada concediilor. patronul spune ca ne da 7 zile lucratoare este ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna
DorinG
Buna seara! Am si eu o intrebare legata de concediul
de odihna. Am de luat 5 zile de concediu programate
deja, 4 dintre ele sunt consecutive iar una separat. ... (vezi toată discuția)