avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... problema vecina
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

problema vecina

Daca am o vecina cu animale dupa care nu face curat si miroase ingrozitor la mine in casa prin aerisirea de la baie si de pe balcon zi de zi, ce pot face? Exista vreo institutie careia ma pot adresa? Unde pot face o plangere oficiala in acest sens in afara de administratie care nu are nici o putere ca realmente sa faca ceva.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 19:15, 21 Septembrie 2011
poate in instanta? zis si eu.
Depinde ce anume ati dori sa se intample, eu vad fapta vecinei ca fiind un abuz de drept, dispozitii prevazute de codul civil. In atare conditii va puteti adresa instantei solicitand obligarea vecinei sa (...) precum si repararea prejudiciului moral ori material daca acesta exista.
Iar daca va adresati instantei solicitand obligarea vecinei sa (...), pe langa proba cu martori, sa faceti niste poze mari cu animalele vecinei dvs., a.i. judecatorul care v-a deschide dosarul sa ramana cat mai uimit si sa arate si colegilor ce mandrete de animal poate fi crescut intr-un apartament dintr-un condominiu.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2011
johnpescar, utilizator
Conform primelor trei raspunsurilor postate mai sus, se vede ca e de actualitate permanenta Caragiale: "la trebunal cu ei" :hammer:.
Eu va propun sa incercati sa discutati cu vecina respectiva si cu ceilalti vecini care pot sa aiba o atitudine, o influienta asupra ei.
Sesizati si presedintele asociatiei, in scris si rugati sa intervina cu autoritatea sa, a administratorului si a membrilor comitetului executiv.
Apoi faceti o sesizare cu datele reale si concrete (nume, adresa, telefon...) si o trimiteti pe adresa de email a primarului, a Autoritatii de sanatate publica (sanepid) din localitatea dv. si va asigur ca in cel mult 30 de zile va veni cineva la dumneavoastra si va discuta cu vecina dumneavoastra.
Cei de la Autoritatea de sanatate publica, pot constata si incheia un proces verbal prin care-i da un termen vecinei dumneavoastra in care sa mute animalele in alta parte, sa faca dezinfectie, curatenie... , cu amenintarea ca va fi amendata conform articolului... din...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Padocul de animale in casa vecinului... gigigheroghe gigigheroghe buna ziua, va cer sfatul in legatura cu o problema spinoasa pe care nu stiu cum sa o rezolv. Am o vecina care tine in casa foarte multe pisici. Apartamentul ... (vezi toată discuția)
Vecin turbulent Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Ma confrunt cu o problema mai delicata! As avea nevoie de un sfat avizat. Avem in scara unde locuiesc un vecin bolnav psihic (credem noi) care e foarte ... (vezi toată discuția)
Unde se poate face reclamatie? miros mancare locatari. KiralyOtto KiralyOtto Buna, As avea nevoie de un sfat. In blocul in care locuiesc am 4-5 vecini care pe timpul zilei permanent lasa usa deschisa de la apartament pentru a aerisii ... (vezi toată discuția)