avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... am dreptul sa-mi primesc avansul inapoi daca nu sunt ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

am dreptul sa-mi primesc avansul inapoi daca nu sunt multumita de produs?

Buna ziua,
Am si eu o problema, mama ma a fost la medic pentru a-si face ochelari. I s-a facut un control (poarta ochelari bifocali) , a lasat un avans si apoi cand i-a probat , cu ochiul stang nu vedea. Normal, a zis ca nu ii cumpara asa , daca nu vede bine cu ei. A ramas sa o mai verifice doctorul, dar cand a revenit, doctorul nu era, asta de 2 ori iar o data nu a putut mama mea sa mearga cand a fost chemata.
Problema nu s-a solutionat iar ea acum a plecat din tara. De la cabinetul respectiv nu vor acum sa-mi returneze avansul, ei spun ca nu am dreptul sa-mi iau banii inapoi , ca ochelarii sunt buni, conformi dioptriei stabilite din control.
Am dreptul sa recuperez banii daca nu sunt multumita de produs?
Am rugamintea sa-mi spuneti si legea care prevede asa ceva .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters213050 , utilizator 13:21, 21 Septembrie 2011
Depinde, in principiu puteti solicita returnarea avansului, insa se naste intrebarea in temeiul carui act s-a solicitat plata unui avans, a existat contract ? in cazul in care nu exista un contract se vor aplica dispozitii de drept comun din C.civ. In orice caz puteti recupera avansul ins ape calea judecatoreasca prin promovarea unei actiuni de restituire/pretentii fata de cabinetul medicului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ochelari purtati un an de zile cu dioptriile lentilelor inversate menphis234 menphis234 Buna ziua, Anul trecut am fost la un magazin de ochelari cu o reteta de la medic. Mi s-au facut ochelarii dar se pare ca mi-au fost inversate dioptriile ... (vezi toată discuția)
Dilema cu ochelarii florinf69 florinf69 Buna ziua, Am sa va povestesc in detaliu ca sa intelegi problema, astfel sa imi da-ti un sfat, poate o solutie. Pe data 06.09.2016 am fost la un consult ... (vezi toată discuția)
Ochelari de vedere cu prescriptie gresita ionutfm ionutfm Buna ziua, Pe data de 4 aprilie 2018 mama mea a fost la o consultatie oftalmologica. In urma acestui control, s-a ales cu o pereche de ochelari progresivi ... (vezi toată discuția)