avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTARE SILITA FORTATA
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTARE SILITA FORTATA

Buna ziua.Va rog frumos sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema:
Matusa mea sa mutat la tara(in chirie).Are un baiat care a plecat din tara.Nu tin legatura.In data de 08.09.2011 a venit un executor la poarta si a intrat in casa pe motiv ca pune sechestru pe bunuri,deoarece baiatul este girant la un imprumut facut in anul 2006.Nu cred ca are rost sa va povestesc amenintarile si modul abuziv al acestui executor.Astazi primeste prin posta o adresa de la acesta ,care se numeste proces verbal de sechestru definitiv pe urmatoarele bunuri:frigider,aragaz,masina de spalat,butelie,recamier,mobila de sufragerie.Mentionez ca matusa nu a primit nici un titlul executoriu,nici somatie,nici instiintare.Baiatul nu are nimic pe numele lui.O parte din bunuri nu sunt nici ale matusii.Cum as putea sa o ajut?Ce ma sfatuiti?Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: DELIA DELEANU , utilizator 16:14, 21 Septembrie 2011
Contestatie la executare in instanta pe care o depuneti la judecatoria in raza careia se afla matusa, in maxim 15 zile de la primirea acestui proces-verbal de la executor. Sa conteste executarea si in instanta sa faca dovada cu acte si martori ca bunurile respective nu sunt ale baiatului.Taxa de timbru este 194 lei la contestatie.
Contestati in instanta masura executarii silite,solicitand si suspendarea acesteia pana la solutionarea contestatiei.In cuprinsul contestatiei solicitati instantei sa pretinda executorului dovada titlului executoriu in baza caruia a initiat executarea.
daca obtineti castig de cauza,in baza hotararii instantei,puteti intenta actiune impotriva executorului pentru abuz,pretinzand daune morale.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2011
ContSters145448, utilizator
Multumesc mult ptr.raspunsuri.Maine dimineata ma voi duce la Judecatorie.Dar mi se pare ca taxa de timbru este foarte mare.La cei 450 lei pensie...Sa inteleg ca o alta cale mai putin costisitoare nu exista?Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la titlu executoriu-amenda contraventionala raduiulian92 raduiulian92 Ma poate indruma cineva cum pot redacta o contestatie la un titlu executoriu emis pe baza unui proces verbal de constatare a unei contraventii? (vezi toată discuția)
As putea face contestatie la executare? alina cristi alina cristi Buna ziua!am si eu o problema...avem niste datorii la administratie(duntem societate cooperatista) in valoare de 80.000 lei inregistrate din noiembrie anul ... (vezi toată discuția)
Cum se determina care sunt bunurile mobile ale unui debitor? blitzmate blitzmate Buna ziua. Sunt debitor in cazul unei executari silite... Executorul judecatoresc a venit la domiciliul meu si a pus sechestru pe o serie de bunuri din casa, ... (vezi toată discuția)