Colegul meu a condus masina firmei la care lucram in afara orelor de program in interes personal, in stare de ebrietate. A avut loc un accident care nu s-a soldat cu victime decat cu pagube materiale masina fiind avariata in totalitate. A iesit dintr-o curba intrand intr-un pom. el este acum in spital cu cateva fracturi. As vrea sa stiu care sunt masurile legale care se vor lua in cazul lui, cum isi va putea recupera firma banii pt masina si daca casa de sanatate ii va acoperi cheltuielile de spitalizare. Va multumesc anticipat!
Situatia se prezinta diferit daca colegul Dvs. se afla sub influenta bauturilor alcoolice (alcoolemie pana la 0,8 in sange) sau in stare de ebrietate (alccolemie peste 0,8).
Daca colegul se afla la volan in stare de ebrietate, asa cum afirmati, se intocmeste dosar penal care va avea ca efect, in final, anularea permisului de conducere. De asemenea colegul Dvs. va suporta toate cheltuielile privind repararea autoturismului, spitalizare, etc.
Numai bine va doresc.
ing. dipl. Ioan Ciobanu
Va multumesc domnule Ioan Ciobanu, intradevar colegul meu era in stare de ebrietate, nu stiu exact ce imbibatie de alcool pur avea in sange dar cu siguranta a sarit cu mult peste pragul de 0.8. Sunt foarte curioasa de inca ceva! Va trebui sa execute insa si o pedeapsa cu inchisoarea si in cazul in care el nu are cu ce sa achite pagubele si nici proprietati pe numele sau ce se va intampla?
Daca mai sunt persoane care au alte opinii sau sustin opinia d-lui cioan va rog sa-mi scrieti! Le voi citi cu placere! Va multumesc!
:offtopic: Aveti la indemana butonul edit pentru a completa mesajul anterior.
Ma rog, ne dam cu presupusul fara a vorbi cu vreuna din parti.
In privinta recuperarii banilor colegul dvs. poate discuta la firma. Inteleg ca lucreaza acolo in continuare.
Daca a sarit cu mult de pragul de o,8 poate primi o pedeapsa cu inchisoarea. Dar, la fel, discutam fara sa avem habar de ce este in dosar.
Accidentul a avut loc duminica 31.08 si el este inca internat in spital din cauza unor fracturi, deci inca nu s-a intors la servici si nici nu cred ca o sa se mai intoarca :( Ar putea sa lucreze in continuare daca seful va fi de acord si sa i se retraga din salariu o anumita suma de bani lunar ptr daunele materiale provocate? Dar nu as crede ca seful ar fi de acord cu asta deoarece masina avariata se ridica undeva la 15 000 euro, va dati seama cati ani ar trebui sa plateasca ptr ea avand in vedere ca avea un salariu net de 650 lei.
Accident grav
sorynel_80
buna...sunt nou venit pe forum si as vrea niste informatii daca se poate.pe 10 aprilie 2008 am produs un accident de circulatie cu daunemateriale(trei masini ... (vezi toată discuția)