avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... recuperarea daunelor intr-un proces penal! (parte ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

recuperarea daunelor intr-un proces penal! (parte vatamata)

sunt partea vatamata intr-un proces penal...si am cazut la o intelegere cu inculpatul doar ca pana la urmatorul termen el (inculpatul) nu are posibilitatea sa plateasca toate daunele cerute de mine....as vrea sa va intreb cum se poate proceda in acest caz pt ca eu nu vreau sa inchei procesul pana nu-si achita toate datoriile fata de mine. am mers la un notar ce mi-a spus ca nu pot sa fac cu el numai un act de iomprumut (asa ceva nu-mi convine pentru ca inculpatul intr-o buna zi refuza a mai da banii si eu trebuie sa-i deschid un nou proces...si incep o alta "repriza lunga")
va rog frumos daca ma poate ajuta cineva!
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:16, 2 Octombrie 2011
Simplu.Cand o sa va plateasca aceste daune veti arata instantei de judecata ca nu va mai constituiti parte civila,iar daca legea penala permite in cazul acestei spete va retrageti plangerea penala formulata sau va impacati cu respectivul.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2011
andymaurul, utilizator
multumesc pentru sfaturi....dar partea inculata nu are in totalitate suma ceruta... si nu stiu cum sa procedez...pentru ca el imi va da o parte din bani iar mai apoi restul nu am incredere ca-i mai vad. mai ales daca imi retrag plangerea
p.s. procesul a inceput in luna feb 2011 si s-a tot cerut amanare pentru impacare...iar judecatorul nu cred ca mai e dispus sa amane la nesfarsit.... ce varianta as avea sau acoperire in asa fel incat daca nu-mi recuperez intreaga suma sa continui procesul?
am inteles ca la notar doar act de imprumut se poate face ceea ce nu vreau ca v-a trebui sa-l dau iar in judecata...sau am fost prost informat?
va multumesc anticipat
cu stima.
Shumi
Cereti un termen pentru impacarea partilor si daca se poate instanta o sa va acorde.
Despre ce infractiune este vorba?
pai ziceam si mai sus din feb de cand am inceput procesul se cere amanare pentru impacare...si nu cred ca judecatorul mai este de acord cu amanarea...pe mine ma intereseaza o procedura prin care sa nu inchei procesul pana cand nu-si achita in totalitate pretentile....
shumi a scris:

am inteles ca la notar doar act de imprumut se poate face ceea ce nu vreau ca v-a trebui sa-l dau iar in judecata...sau am fost prost informat?

Cu contractul de imprumut autentificat ( la notar) , nu mai trebuie sa il dati in judecata, este titlu executoriu, mergeti direct la executorul judecatoresc. Este o varianta. Da, ati fost prost informat, intrebati primul notar care va iese in cale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare referitoare la proces penal (lovire sau alte violente), propunere impacare, consecinte acceptare LazarPaul1 LazarPaul1 Buna seara, In urma cu un an am fost agresat de o persoana. Am primit de la medicina legala un certificat de 12 zile pentru ingrijiri medicale in baza ... (vezi toată discuția)
Impacarea penala la notar - controverse cezarad cezarad Am o intrebare. Daca de pilda, pentru o infractiune de vatamare corporala (infractiune pentru care punerea in miscare a actiunii penale se face la cerere), ... (vezi toată discuția)
Impacare intre parti - retragere plangere penala Ionutz20mad Ionutz20mad Buna !!! Am fost agresat de 2 persoane in urma cu aprox o luna. Am primit certificat med- legal cu 16 zile ingrijiri medicale. Am depus plangere la politie si ... (vezi toată discuția)