avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil in cazul persoanelor cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil in cazul persoanelor cu handicap

Am un baietel de 3 luni si mi-am depus actele pentru indemnizatie crestere copil si alocatie . Mentionez ca am un handicap gradul 1 iar copilul e sanatos.
Intrebare: in aceasta situatie pot sa imi prelungesc concediu de crestere a copilului pana cand implineste 3 ani? daca da...in baza carei legii?
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 19:46, 21 Septembrie 2011
CCC se prelungeste pana la 3 ani numai in cazul in care copilul are handicap.
- concediul se poate prelungi doar in cazul in care copilul are handicap, conform oug nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului.
- in cazul in care mama are handicap si nu are alte venituri in afara de indemnizatia lunara si bugetul complementar (acordate persoanelor cu handicap), beneficiază de indemnizatie pentru cresterea copilului in cuantum de 450 lei pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani si de un ajutor lunar pentru cresterea copilului in cuantum de 150 lei pentru copilul cu varsta intre 2 şi 7 ani, conform legii 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil in paralel cu indemnizatia crestere copil cu handicap augustinandreea augustinandreea buna ziua,va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Am nascut in 2011 un baietel si am intrat din somaj in indemnizatie.La doi ani am prelungit ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are copilul de 1, 6 ani incadrat intr-un grad de handicap? claudia252820 claudia252820 Azi am avut comisia de evaluare si urmeaza sa primim certificatul de incadrare in grad de handicap. Mama primeste indemnizatia de crestere copil iar copilul, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de insotitor acordata minorului cu handicap grav katharina.kiss katharina.kiss buna ziua sunt mama unei fetite ce detine certificat de handicap grad grav si care in curand va implini 3 ani . in prezent copilul beneficiaza de urmatoarele ... (vezi toată discuția)