avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chirie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chirie?

Buna!Ma aflu intr-o situatie putin cam ciudata.In urma cu o luna am inchiriat un apartament unei persoane,ne-am inteles ca o sa incheiem un contract de comodat ulterior.Am fost la apartament sa vorbesc cu persoana respectiva dupa doua saptamani, insa aceasta nu s-a prezentat, am sunat-o, nu mi s-a raspuns,nu mi-am permis sa stau toata noaptea sa o astept asa ca am plecat.Am reusit sa dau intr-un final de ea si am rugat-o ca in termen de 15 zile sa caute in alta parte un loc in care sa poata sta pentru ca eu vreau sa vand apartamentul.La inceput eu am primit de la ea o suma care acopara chiria pe o luna si o suma garantie, sume care nu au fost inscrise in niciun act, fara chitanta fara nimic.Dansa nu vrea sa mai plece acum, chiar daca i-am spus ca o sa ii fie restituita garantia dupa ce vor fi platite cheltuielile de acolo.Ce pot eu sa fac acum?Ea ma ameninta cu politia iar eu vreau sa scap de ea ca sa pot preda apartamentul noilor proprietari.Cu ce pot sa o sperii macar, ca sa plece?:(( Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 21:17, 21 Septembrie 2011
Actiune civila''evacuare'' la judecatoria competenta.Promovati,ulterior, ordonanta presedintiala''evacuare''.
Mai degraba cred ca trebuie sa faca o actiune in revendicare pentru ca nu exista nici un contract de inchiriere. Respectiva persoana are posesia imobilului fara titlu.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Exact,ea nu are nimic...pur si simplu se afla la mine in apartament,fara nicio justificare.Dar cam ce as putea sa ii spun?sa aiba un efect mai puternic decat "revendicare"?
Nu o puteti da afara din imobil cu forta pentru ca ati comite tulburarea de posesie, trebuie sa actionati legal.
Pai si ea cum poate sa stea asa aiurea?E necesar sa ma rog eu de ea sa plece de pe proprietatea mea?unde ea sta fara niciun motiv,practic.Adica daca eu aveam un contract cu ea era mai usor sa il reziliez decat asa cand nu avem nimic legal?

Alte discuții în legătură

Violare domiciliu sudussrl sudussrl Am cumparat un apartament prin executare silita de la banca. Acolo e o femeie care nu vrea sa plece (nu e chirias, nu e fost proprietar), dar are domiciliul ... (vezi toată discuția)
Actiune in revendicare sau evacuare? Mihai882 Mihai882 Buna ziua, Saptamana aceasta am mostenit un apartament situat intr-o zona limitorfa a orasului, apartament ocupat abuziv de niste cetateni de etnie roma ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez? marinamark marinamark Buna ziua, casa in care locuiesc este a socrilor.Aceasta are doua corpuri de casa in aceeasi curte, inainte sa locuim noi acolo au stat niste chiriasi care ... (vezi toată discuția)