Am pe cinva care are 72 de ani si se descurca foarte greu cu pensia.
Are o pensie de 440 ron in momentul de fata (15 ani fosta CAP si 7,5 la stat).E posibil sa aibe doar atata pensie in total?
Cum as putea sa-i fac sa fie recalculata pensia ,chiar trebuie sa deschid proces pt asa ceva?Iar daca nu are nici un sens pt ca tot asa mica ar fi ,exista vreo posibilitate legala sa i se acorde si o pensie de handicap sau boala in plus?Sufera de psihoza paranoida .
Cineva a zis ca poate primi si pensie de handicap ( sau boala),insa nu stiu daca psihozele se considera handicap caci eu stiu ca astea intra in cele fizice/motorii etc.
Ce posibilitati ar mai fi de ai complecta pensia?
Momentan este internata intr-un centru de boli cronice care costa foarta mult.#-o
Pe ei nu-i intereseaza de batrani ci doar bani,banii si iar banii.
da am primit o hartie pe care a trebuit sa o semnez cum ca sunt deacord cu noua decizie pe baza hotarara (nr160 29 iulie scrisa cu pix )adoptat de CLM salonta
ce ma necajeste e ca nu reusesc prin nici o cale sa mai fac sa aibe ceva ajtor socila ,cel de insotitor nici ata,ori vreun suport de orice natura.de parca toata lumea in zona asta s-a nascut cu "nu,nici vorba,nu se poate" in brate .e ceva stragator la cer.in schim in fiecare zi vedem la tv ca rromii cate si cate obtin foarte usor de la primarii avand vile si masini +somaj din franta,anglia.
nu va ajuta cu nimic daca se incadreaza in grad de handicap. fiind internata intr-o unitate de asistenta socio-medicala de stat nu primeste niciun ban chiar daca are handicap grav, accentuat sau mediu. este prevazut lucrul asta in legea 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.
art.58
..............
alin(6) Nu pot beneficia de prevederile alin. (4) - adica de prestatiile sociale pentru persoanele cu handicap (indemnizatie lunara, buget complementar, indemnizatie de insotitor):
a) adutii cu handicap ingrijiti si protejati in centre rezidentiale publice, cu exceptia centrului de tip respiro;
..................
Stiu ca nu se poate atat timp cat cineva se afla internat intr-o institutie sa beneficieze dar am sperat ca totusi exista ceva ce-mi scapa si as putea sa-i complectez pt spital .Si cand eu am ingrijit femeia la dom.aceleas raspunsuri primeam de peste tot cand solicitam ceva ajutor.Nu se poate!
Un mic rezumat .
Cu handicapul m-am lamurit din toate punctele de vedere si nu are rost sa ma incurc cu asa ceva. in ce priveste internarea,mutarea ei,da cred cu tarie ulterior ca e bataie pe locuri si ei sunt defapt obligati sa o interneze "pe caz social" si fara certificat de handicap .
Sper ca nu am inteles nimic gresit.
Multumesc foarte mult informatii!
ati inteles bine. si unitatea de la nucet are acelasi regim in ceea ce priveste contributia. ar fi bine daca ati face rost de hotararea de consiliu local salonta, de anul acesta, sa vedeti daca suma pe care v-o cere este aceeasi din hotarare.
mai am o intrebare: batrana are domiciliu in salonta?