Sa terminat divortul ,mi-a stabilit si pensia alimentara in val de 500 RON + cheltuieli de judecata si acum urmeaza sa se faca definitiva si irevocabila .
Intrebarea mea este :
1 Eu nu m-am prezentat la nici un termen iar la dosar sotia a depus adev de salariu pe lunile DEC ,IAN ,FEB ,MART ,APR ,MAI iar adeverinta mea e pe lunile : FEB ,MART ,APR ,MAI IUNIE ,IULIE iar din calcule nu reiese 500 RON ci 420 oare avea voie sa se faca asa ceva?
2 Dupa ce se da hotarare definitiva pot sa deschid actiune pentru recalcularea pensiei? si cum se procedeaza si cat ma costa?
Dar eu doresc sa fiu divortat iar dupa ce sunt divortat sa cer recalcularea pensiei deoarece acum sunt in 75% si nu mai am acelasi venit ca pana acum
Cum pot procedea ca sa cer recalcularea pensiei in funcie de veniturile care le amn acum?
Solicitati instantei de apel-daca mai sunteti in termen-sa stabileasca pensia de intretinere in cuantum de 25% din veniturile pe care le obtineti,si nu pe o suma fixa,asa cum in mod gresit s-a pronuntat instanta de fond.Astfel va fi retinut un cuantum de 25% din veniturile dvs.oricare ar fi acelea,daca este vorba de un singur copil minor.