avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT CU MINORI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT CU MINORI

Sa terminat divortul ,mi-a stabilit si pensia alimentara in val de 500 RON + cheltuieli de judecata si acum urmeaza sa se faca definitiva si irevocabila .
Intrebarea mea este :
1 Eu nu m-am prezentat la nici un termen iar la dosar sotia a depus adev de salariu pe lunile DEC ,IAN ,FEB ,MART ,APR ,MAI iar adeverinta mea e pe lunile : FEB ,MART ,APR ,MAI IUNIE ,IULIE iar din calcule nu reiese 500 RON ci 420 oare avea voie sa se faca asa ceva?
2 Dupa ce se da hotarare definitiva pot sa deschid actiune pentru recalcularea pensiei? si cum se procedeaza si cat ma costa?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:54, 23 Septembrie 2011
Daca sunteti in termen,depuneti apel.
Dar eu doresc sa fiu divortat iar dupa ce sunt divortat sa cer recalcularea pensiei deoarece acum sunt in 75% si nu mai am acelasi venit ca pana acum
Cum pot procedea ca sa cer recalcularea pensiei in funcie de veniturile care le amn acum?
Solicitati instantei de apel-daca mai sunteti in termen-sa stabileasca pensia de intretinere in cuantum de 25% din veniturile pe care le obtineti,si nu pe o suma fixa,asa cum in mod gresit s-a pronuntat instanta de fond.Astfel va fi retinut un cuantum de 25% din veniturile dvs.oricare ar fi acelea,daca este vorba de un singur copil minor.
Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2011
andymaurul, utilizator
Daca instanta a gresit puteti face apel.
Daca situatia s-a ivit dupa pronuntarea instantei deschideti un alt proces cu privirea la reducerea pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minor modificata in recurs (pe motiv de nelegalitate) cum se calculeaza datoria? claudiu-istrate claudiu-istrate Buna ziua, as avea nevoie de un sfat obiectic privitor la situatia in care ma aflu: PREZINT PE SCURT SITUATIA: In apr-2009 s-a pronuntat sentinta de ... (vezi toată discuția)
Divort - pensie intretinere minor Zanaapelor Zanaapelor Dorind sa divortam pe cale amiabila, am hotarat sa depun in cel mai scurt timp actiunea de divort, la Judecatorie, prin care imi era incredintata fetita si ... (vezi toată discuția)
Pot sa fac indreptare de eroare materialã????? adabia adabia Am intordus actiune de divort in mai 2006 si in timpul acesta prin ordonantă presedintială am solicitat acordarea pensiei de intretinere in cuantum de 25% ... (vezi toată discuția)