avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE

Am o casa pe care parintii mei inainte de a muri mi-au facut act de vanzare cumparare cu drept de intretinere pe numele meu si al sotiei .
Tata cand a semnat acel act era in coma si a doua zi a decedat iar la semnarea actului nu au fost nici martori si nici asistenti sociali asa cum prevede legea.
Mentionez ca ambii parinti erau in varsta de 75 de ani,iar dupa decesul tatalui meu mama a mai trait inca 2 ani dupa care a decedat si ea.,dar in acest timp eu si sotia nu am avut grija de mama fiindca aveam serviciu si am platit o femeie care sa stea cu ea fiindca era imobilizata la pat avand parkinson.
Ambii parinti aveau pensii de stat foarte bune din care am platit femeia si erau inscrisi si la diferite societati in urma decesului am primit toate cele necesare inmormantarii precum si anumite sume de bani consistente ,precum eu pentru parinti am primit ajutor financiar de la serviciu precum si mancarea ,deci in concluzie atat eu cat si sotia nu am contribuit cu numic la intretinerea lor.
Acum dupa divort eu m-am stabilit la casa mostenita de la parintii mei iar sotia a ramas impreuna cu fiul nostru la ap[artamentul pe acre il are mostenire de la parintii ei dupa decesul acestora .
Intrebarea mea este :
Sotia are acum dreptul sa vina sa ma deranjeze daca eu sunt divortat legal si sunt recasatorit cu acte?
Are dreptul acum sotia la casa daca nu am intretinut parintii asa cum era prevazut in acel act si la semnarea actului nu au fost asistati de autoritatea tutelara si martori?


Cel mai recent răspuns: dodorel62 , utilizator 22:19, 21 Septembrie 2011
Intrebarea este cum a semnat tatal dvs daca era in coma?
Asta este prima intrebare....

Hm...
A semnat contractul fiind in COMÃ? o persoana in coma nu este constient deci nu avea cum sa semneze.

Contractul din punctul meu de vedere poate fi declarat nul. Contractul respectiv a fost legalizat de un notar?
Eu sper ca nu a fost autentificat de niciun notar........?????!!!
actul a fost autentificat de notar public si as dori sa stiu daca acest act poate fi declarat nul iar sotia mea mai are dreptul la casa?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2011
dodorel62, utilizator
Deci tatal dvs era in coma.....actul este nul! Eu nu inteleg cum s a putut semna un asemenea act!?

Alte discuții în legătură

Subiect: mostenire dodorel62 dodorel62 Am o casa pe care parintii mei inainte de a muri mi-au facut act de vanzare cumparare cu drept de intretinere pe numele meu si al sotiei . Tata a fost ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral dodorel62 dodorel62 Am o casa pe care parintii mei inainte de a muri mi-au facut act de vanzare cumparare cu drept de intretinere pe numele meu si al sotiei . Tata a fost ... (vezi toată discuția)
Contract nelegal dodorel62 dodorel62 In anul 2003 am chemat notara acasa sa perfecteze un act de vanzare cu drept de intretinere a unei case ce apartineau parintilor mei.Notara a venit acasa ... (vezi toată discuția)