Am o casa pe care parintii mei inainte de a muri mi-au facut act de vanzare cumparare cu drept de intretinere pe numele meu si al sotiei .
Tata a fost internat la urologie in datav de 15 cu diagnosticul cancer la prostata,iar in data de 17 a iesit din spital cu diagnosticul tumora renala cu stare generala alterata .In data de 20 sa semnat actul de vanzare cu drep de intretinere iar in data de 23 a decedat .Mentionez ca atunci cand a semnat acel act tatal meu era inconstient iar notara a specificat ca daca tatal decedeaza in 5 zile actul poate fi declarat nul . Mentionez ca la semnarea acelui act nu au fost nici martori si nici persoane de la primarie asa cum spune legea .
Mentionez ca ambii parinti erau in varsta de 75 de ani,iar dupa decesul tatalui meu mama a mai trait inca 2 ani dupa care a decedat si ea.,dar in acest timp eu si sotia nu am avut grija de mama fiindca aveam serviciu si am platit o femeie care sa stea cu ea fiindca era imobilizata la pat avand parkinson.
Ambii parinti aveau pensii de stat foarte bune din care am platit femeia si erau inscrisi si la diferite societati in urma decesului am primit toate cele necesare inmormantarii precum si anumite sume de bani consistente ,precum eu pentru parinti am primit ajutor financiar de la serviciu precum si mancarea ,deci in concluzie atat eu cat si sotia nu am contribuit cu numic la intretinerea lor.
Acum dupa divort eu m-am stabilit la casa mostenita de la parintii mei iar sotia a ramas impreuna cu fiul nostru la ap[artamentul pe acre il are mostenire de la parintii ei dupa decesul acestora .
Intrebarile mele sunt :
1 Sotia are acum dreptul sa vina sa ma deranjeze daca eu sunt divortat legal si sunt recasatorit cu acte?
2 Are dreptul acum sotia la casa daca nu am intretinut parintii asa cum era prevazut in acel act si la semnarea actului nu au fost asistati de autoritatea tutelara si martori?
3 Pentru a dovedi ca acest act este nul ce acte doveditoare i-mi trebuiesc si cat ma costa pentru a dovedi nulitatea acestui act de vanzare cu drept de intretinere ?
Inteleg ca dvs. ati fost singurul copil la parinti, neexistand alti descendenti. Nu ma mir ca s-a autentificat contractul in conditiile aratate de dvs, pentru ca traim in Romania. Deci, nu comentez acest aspect. Singurii care ar fi putut sa ceara rezilierea contractului pentru neindeplinirea obligatiei de intretinere ar fi fost parintii dvs. La fel si anularea contractului, in anumite conditii legale. Ca beneficiarul imobilului/debitorul obligatiei de intretinere sa doreasca anularea contractului pentru neindeplinirea obligatiei si, mai ales, dupa moartea intretinutilor, eu una n-am mai auzit de asa o speta. Dupa deces, daca ar mai fi fost vreun mostenitor rezervatar, acesta ar fi putut invoca ca vanzarea e in fapt o donatie indirecta si ar fi putut solicita reductiunea liberalitatilor excesive; ori ar fi putut solicita anularea daca ar fi cunoscut conditiile in care a fost intocmit contractul si ca intretinerea nu a fost prestata. Exista un principiu de drept conform caruia nimeni nu se poate apara invocand propria turpitudine (conform DEX - fapta rusinoasa, josnica, marsava). Pentru orice actiune in instanta trebuie dovedit un interes, iar acesta trebuie sa fie legitim. In cazul dvs, sa incercati o aparare pentru a nu partaja un imobil obtinut legal, chiar si in conditiile aratate, cu celalalt "intretinator", nu merge. Deci, nu puteti cere dvs. anularea contractului numai pentru ca acesta sa va revina integral pe cale succesorala, si sa o excludeti pe fosta sotie in acest fel, care are aceleasi drepturi ca si dvs. asupra imobilului.
Mostenire
dodorel62
Am o casa pe care parintii mei inainte de a muri mi-au facut act de vanzare cumparare cu drept de intretinere pe numele meu si al sotiei .
Tata cand a semnat ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral
dodorel62
Am o casa pe care parintii mei inainte de a muri mi-au facut act de vanzare cumparare cu drept de intretinere pe numele meu si al sotiei .
Tata a fost ... (vezi toată discuția)