In anul 2003 am chemat notara acasa sa perfecteze un act de vanzare cu drept de intretinere a unei case ce apartineau parintilor mei.Notara a venit acasa impreuna cu secretara ei si acolo a gasit pe tata in coma avand cancer de prostata in faza avansata( in 17 mai iese din spital,in 18 semneaza actul,iar in 20mai decedeaza) si mama mea bolnava de parkinson.
Acest act se semneaza doar de mine,sotie,tata si mama fara sa se respecte legea 17/2000 iar acum eu am divortat si fosta sotie revendica dreptul la jumatate de casa si acuum am depistat ca semnatura tatalui nu corespunde cu cea reala a lui si nu a fost respectata legea 17/2000 unde se stipuleaza clar ca oamenii in varsta trebuie asistati de catre o persoana de la autoritatea tutelara,si sa aiba adeverinta mentala de la mediciul fde specialitate si sa fie si asistati de 2 martori.
Acum venind pe la mine fratele meu a vazut acest act si doreste sa-l declare nul intrucat considera ca acest act nu a fost semnat in conditiile legale iar notara a facut o ilegalitate acceptand sa semneze acest act.
Intrebarile mele sunt:
1.Daca acest act nu a fost semnat in conditiile legale iar semnatura tatalui nu este comforma cu realitatea se poate cere expertiza grafologica a mea,a fostei sotii,a secretarei notarei si a notarei pentru a dovedi cine a semnat in locul lui intrucat el in starea in care era nu putea sa semneze?
2.Fratele meu poate cere nulitatea acestui act daca se dovedeste ca acest act nu a fost semnat legal?
3.Daca se dovedeste nulitatea acestui act,fosta mea sotie mai are vreun drept la aceasta casa si atunci poate fi scoasa din indiviziune?
4.Daca acest act devine nul,iar sotia mea iese din indiviziune si nu mai are nici un drept la casa atunci aceasta casa se va imparti intre mine si frate,iar daca acesta cedeaza in favoarea mea poate sa o faca si in instanta sau numai la notar?
5.Se poate face plangere penala impotriva notarei,iar daca se va constata ca notara nu arespectat legea ,poate sa pateasca ceva?
Are interes fratele sa dovedeasca ca acea semnatura nu ii apartine tatalui sau , ca parintii sau unui din ei nu era/erau in deplnatatea facultatilor mintale cand au semnat actul, ca in realitate parintii nu au consimtit liber la acel act.
De ce ar fi nevoie sa se ajunga la expertiza sa se determine cine a semnat in locul tatalui, puteti spune dvs pe gura , ca ati fost de fatza.
Daca actul se anuleaza.. sotia nu are vreun drept la casa, e ca si cand nici nu i-ar fi apartinut niciodata.. nu se cheama ca iesiti din indiviziune.
Daca nu va desparteati de sotie.. nu mai conta nici ca a semnat tata, nici ca nu s-a respectat legea 17, nici ca tata era pe moarte..
Acum ca v-ati despartit.." si venind fratele meu pe la mine a vazut acel act"..vreti sa-i faceti plangere penala notarei. Dragut
Mostenire
dodorel62
Am o casa pe care parintii mei inainte de a muri mi-au facut act de vanzare cumparare cu drept de intretinere pe numele meu si al sotiei .
Tata cand a semnat ... (vezi toată discuția)