avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara de intretinere

Art. 527
Debitorul întreţinerii
(2) La stabilirea mijloacelor celui care datorează întreţinerea se ţine seama de veniturile şi bunurile acestuia, precum şi de posibilităţile de realizare a acestora; de asemenea, vor fi avute în vedere celelalte obligaţii ale sale.

Art. 528
Dovada stării de nevoie
Starea de nevoie a persoanei îndreptăţite la întreţinere, precum şi mijloacele celui care datorează întreţinere pot fi dovedite prin orice mijloc de probă.

Se bate cap in cap cu......
Art. 529
Cuantumul întreţinerii
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
:(
Pana la urma dupa noul cod civil se ia in considerare si mijloacele celui care datorează întreţinere acordandu-se un minim sau direct o patrime din salariul net...
Cel mai recent răspuns: angela0011 , utilizator 18:17, 4 Noiembrie 2011
Referitor la ,,posibilitatile'' celui care o acorda, instanta are in vedere numai venitul persoanei, nu si celelalte cheltuieli ale prsoanei.

Nu prea inteleg termenii juridici si de aceea va cer ajutorul...
Am depus intampinare,am anexat inscrisuri...
Am inteles ca s-a amanat cauza in vederea comunicarii intampinarii catre reclamant si pentru "administrarea probatoriului incuviintat..."
Ce reprezinta acest "administrarea probatoriului incuviintat..." ???
Dar daca reclamantul nu se prezinta la proces ( mi-a spus ca nu v-a venii caci el nu are nici o pretentie...)
Pretentii are, ca altfel nu introducea actiunea.
Administrarea probatoriilor inseamna ca se vor aduce probele in instanta: martori, acte, ce s-a dispus ori se va dispune la acel termen.

Da, nu se luau in calcul si cheltuielile debitorului intretinerii, insa conform Codului civil din care ati citat, de ieri se ia. Pentru actiunile... cine stie care?
Va multumesc,am inteles acum....La acel termen se va administrara probatoriile - adica acele inscrisuri ce le-am depus eu si se va hotara cuantumul pensiei 1/4 din venitul net realizat pe 6 luni sau conform noului Codului civil o suma mai mica decat 1/4,tinandu-se cont si de cheltuielile debitorului intretineri...
Am inteles ca trebuie sa se prezinte si reclamantul-pentru a semna ca a luat la cunostinta de inscrisuri si banuiesc ca se si incheie totodata procesul...
Daca refuza sa vina si/sau sa semneze... ????
Si conform vechiului Cod civil tot maxim 1/4 era. Dv. va judecati, in principiu, pe vechiul cod, asa incat cheltuielile nu se iau in calcul.
Pentru cine intrebati, reclamant sau parat?

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara lemih lemih Sotul meu are dintr-o casatorie anterioara un copil pentru care plateste pensie alimentara. In cazul in care sotul meu accepta un job in strainatate, cum va fi ... (vezi toată discuția)
Actiune marire pensie intretinere minor ContSters114133 ContSters114133 cum credeti ca se solutioneaza o actiune de marire a pensiei de intretinere minor,daca procentul a fost cel maxim admis?in sentinta civila stabilita in baza ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara Mesesan Mesesan Buna ziua, As dori sa stiu baza legala in care se precizeaza ce insemana venitul net in cazul stabilirii pensiei alimentare, adica faptul ca din venitul ... (vezi toată discuția)