In urma cu o saptamana mi-a fost ridicata masina in sectorul 6 de celebra firma Ilcor, pe motiv ca nu am pastrat distanta de 1 m necesara circulatiei pietonale. Parcarea a fost considerata neregulamentara in baza HCL sector 6 nr. 4 din 2010. Toate bune si sa zicem frumoase, pana ieri cand am primit prin posta un PV intocmit de Directia de politie locala sector 6 prin care mi se aduce la cunostinta ca am fost penalizata cu 3 puncte si am de platit o amenda in valoare de 268 lei pt ca am incalcat art 142 si art 143 di OUG 195/2002. Am studiat acesta ordonanta numai ca ea nu contine decat 137 articole. Nu-i asa ca am castig de cauza daca o contest?
Multumesc, este posibil. Ma documentez acum. Speram sa pot sa contest si eu ceva in aceasta afacere ilegala de deposedare abuziva, fie si temporar. Este totusi un bun proprietate personala si eu consider ca atat timp cat masina nu era parcata pe carosabil, nu bloca sau ingreuna traficul rutier aceasta gaselnita poate fi, mai degraba, catalogata drept furt.
Sau acuzatie in materie penala. In fine exista deja practica pe acest subiect si daca veti argumenta in drept dar si in fapt contestatia, destul de bine, aveti sanse considerabile.
Ati avut dreptate, am incalcat art 142 , lit n, etc din RA OUG 195/2002. N-am decat sa platesc si sa sper ca va veni si ziua cand vom beneficia de legi juste, emise pentru protectia cetateanului si nu pentru jecmanirea lui in favoarea unor grupuri de interese.