avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... II si angajat cu carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

II si angajat cu carte de munca

Buna ziua!

Sunt titulara unei intreprinderi individuale si acum as vrea sa ma angajez la o alta firma cu carte de munca. Pana acum eu am platit pentru asigurarea de sanatate si fondul de pensii. Intrebarea mea ar fi daca ma angajez cu carte de munca prin urmare ei imi vor plati asigurarile. Cum se procedeaza dupa ce m-au angajat? Trebuie sa depun o declaratie ca sunt angajata la o alta firma sau..?
Va multumesc mult pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: cismasu , utilizator 09:09, 22 Septembrie 2011
Daca nu sunteti obligata sa contribuiti, veti putea rezilia contractele. Daca sunteti obligata sa contribuiti in baza intreprinderii individuale, veti contribui si de acolo si va platii si angajatorul dumneavoastra si la pensie si la sanatate. La pensie se va cumula contributia dumneavoastra + contributia de la angajator cand iesiti la pensie, dar la sanatate este o pierdere totala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii intreprindere individuala florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Detin o intreprindere individuala, dar sunt angajata in alta parte cu carte de munca. As dori sa stiu ce contributii trebuie sa platesc si % din ... (vezi toată discuția)
Pfa - declaratii obligatorii (sau nu) Tessy Tessy Buna ziua, Am solicitat azi de la ANAF niste informatii cu privire la ce declaratii trebuie sa depuna un PFA, neplatitor de TVA, in sistem real si mi s-a ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala - contributii si impozit @lexandra @lexandra Am si eu cateva nelamuriri in legatura cu II-urile: 1.Am inteles ca platesc impozit 16% pe venitul net dar nu inteleg daca platesc contributii .0.5 somaj,10.5 ... (vezi toată discuția)