avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de mostenitor

Buna ziua,
As dori sa va cer un sfat, daca se poate.
Problema este urmatoarea: tatal meu m-a lasat sa ma mut in casa lui cu copilul si sotul, spunand ca ulterior imi va face si acte pe casa. Acum cand am adus in discutie problema actelor, a spus ca el nu vrea sa-mi faca act de vanzare-cumparare deoarece ii e teama ca daca voi avea in viitor probleme cu sotul, aceasta casa se va imparti. In schimb mi-a zis ca vrea sa-mi faca act de mostenitor, spunand ca a aparut o lege noua in care se specifica ca nu se mai poate ataca acest act. Mentionez ca eu mai am o sora, cu care sunt in prezent in relatii foarte bune, dar nu poti stii cu timpul cum se schimba omul, si va ataca acest act de mostenitor.
Vreau sa va intreb daca exista aceasta lege noua, despre care mentioneaza tatal meu, si daca, prin absurd, peste cativa ani tatal meu se razgandeste sa-mi mai lase casa, poate sa ma dea afara, anuland acest act de mostenitor?
Imi puteti spune, daca este in regula acest act si cum ar trebui facut ca sa stau linistita in viitor? Nu vreau sa ma trezesc in strada cu copilul si sotul peste cativa ani.

Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Investitii in casa parinteasca cu mai multi beneficiari atakiki atakiki Stimati Domni, Sper sa-mi dati cateva sfaturi juridice, desi sper sa nu se ajunga la proces. Acum cativa ani, parintii mei s-au mutat din Bucuresti, ... (vezi toată discuția)
Cum fac sa dorm linistita? grueclaudia grueclaudia sotul meu mosteneste casa bunicului sau,care traieste(90 ani),dar nu se poate sa ramana pe numele lui deoarece ne confruntam cu niste probleme cu bancile,eu ma ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare cu intretinere bianca1988 bianca1988 BUna ziua am si eu o nelamurire,parintii mei sunt divortati de 23 de ani si apartamentul in care locuiesc cu mama mea este pe numele tatalui,acesta a fost ... (vezi toată discuția)