avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA regim tva la achizitie auto din UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

regim tva la achizitie auto din UE

O firma platitoare de tva in tara doreste sa achizitoneze un autoturism de la o firma din uniune,de asemenea platitoare de tva.Plateste tva la achizitie? Plateste tva in vama?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 18:57, 22 Septembrie 2011
Nu, daca ambele firme sunt platitoare de TVA nu se plateste TVA (se face taxare inversa).
Dar pentru a putea cumpara firma din RO trebuie inscrisa in Registrul operatorilor intracomunitari, se va trece la TVA lunar, etc.
atentie insa la faptul ca dreptul de deducere tva pentru achizitia de autoturisme a fost limitat incepand cu 1 mai 2009 - art. 145^1 cod fiscal.
se inregistreaza taxare inversa
4426 = 4427 si concomitent includere taxei in costul mijlocului fix
213 = 4426

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie ue, fara sa fie inregistrat in roi ionunu ionunu Buna ziua, am urmatoarea speta: - achizitie de un mijloc de transport second-hand din UE de catre o firma din Romania, care este platitoare de TVA, dar din ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa STOICA MADALINA STOICA MADALINA BUNA ZIUA. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Daca sunt PJ inregistrata in scopuri de TVA in Romania si cumpar un bun ( ex: masina) de la o PJ ... (vezi toată discuția)
Plata tva pentru masina ade31 ade31 Buna ziua, Daca cumpar o masina noua din Germania pe firma platesc TVA? (amandoua firmele sunt platitoare de TVA). Pot sa aplic \"taxarea ... (vezi toată discuția)