Vreau sa cumpar un imobil scos la licitatie in favoarea unei persoane fizice care doreste sa-si recupereze banii dati cu imprumut si care a instituit in acest scop o ipoteca de rangul I asupra imobilului. Problema este ca exista un drept de uzufruct instituit asupra imobilului respectiv, si cred, nu sunt sigura pentru ca nu am urmarit atent in acte, acest drept de uzufruct este instituit inainte de a se pune ipoteca. Am inteles ca , daca se instituie un drept de uzufruct dupa punerea ipotecii , acesta poate fi inlaturat la a doua strigare a licitatiei. dar daca el a fost insituit inainte de punerea ipotecii, iar cel care a solicitat punerea ipotecii pe casa a stiut acest lucru, care este regimul acestui drept de uzufruct. Eu doresc sa o cumpar, dar fara dreptul de uzufruct pe care l-am vazut consemnat in extrasul CF impreuna cu ipoteca. Se sterge si acest drept de uzufruct, daca nu sunt de acord sa cumpar casa impreuna cu acest drept, sau el fiind instituit in favoarea altei persoane, decat propietarul casei care a semnat de acord cu insituirea ipotecii, acesta nu se stinge decat cu acordul titularului sau. Repet, cred ca a fost instituit inainte de punerea ipotecii, iar titularul acestui drept de uzufruct in mod sigur nu va renunta la el de buna voie.