avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Legislatia romana - facuta pentru protejarea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Legislatia romana - facuta pentru protejarea justitiabililor sau a justitiarilor?

Am postat, de-a lungul vremii, mai multe intrebari, la care, de cele mai multe ori, am primit ceva "lumina".

Acum mai propun un subiect, pe care am incercat sa-l concentraz in titlu.
Mai exact:

Am fost parte intr-un proces civil (drept de servitute). Intre documentele depuse la dosar a fost si un document "opinie separata" a unui expert topo. Din aceasta opinie separata, mare parte din opinii au aparut in dispozitivul sentintei date, sentinta la care am facut recurs.

Am depus o plangere penala impotriva expertului care a incalcat, dupa parerea mea, prevederile C.P. (art art. 281, 288, 289, 291, 292, 293), rezultatul cercetarilor penale urmand a fi folosit in recurs.
Plangerea depusa de mine personal a fost "uitata" de procuror si, dupa cca 90 de zile, la sesizarea mea, s-au inceput cercetarile.
De mentionat ca, printr-o "coincidenta", demararea cercetariii penale s-a facut odata cu primul termen de judecata a recursului.
Dupa alte 70 de zile (timp in care s-a judecat - si respins - recursul) am primit si rezolutia procurorului.
In aceasta rezolutie se dispune NUP impotriva expertului, avand in vedere propunerea organului de cercetare (politistului).
Analizand documentul intocmit de politist, am constatat ca acesta propusese NUP fata de mine, in calitate de petent si ca "cercetarea" a constat in chestionarea invinuitului si admiterea afirmatiilor sale fara alte verificari.
Am depus plangere impotriva rezolutiei procurorului in care am aratat motivele de netemeinicie ale acesteia si am asteptat raspunsul, care nu a mai venit pana astazi.
Am incercat sa vad cum pot sa actionez in aceasta situatie si am constatat ca este posibil sa fi depasit termenul legal pana la care puteam sa actionez in justitie referitor la neprimirea raspunsului la plangere (daca am inteles eu bine - din ce am citit pe net - este vorba de 20 de zile, care au trecut de mult).

De aici, intrebarea mea: Legislatia este facuta pentru protejarea justitiabililor sau a justitiarilor?

Cum pot actiona in acest moment (daca mai pot actiona)?

Sa accept pur si simplu ca, prin metoda tergiversarii se poate "fenta" aplicarea legii chiar de justitiari, impotriva intereselor cetateanului?
Sa accept pur si simplu ca drepturile mele se anuleaza pentru ca nu am avut suficiente cunostinte in domeniul juridic (in speta metodele si termenele legale)?

Pentru eventualele raspunsuri care ar sugera apelarea la asistenta juridica de la un avocat, va pot spune, cu amaraciune, ca avocatii la care mi-am permis sa apelez au incasat comisioanele si au fost prezenti la termene, dar fara prea mare implicare sau interes pentru apararea drepturilor mele.

Dar simplul fapt ca nu ai bani pentru un avocat adevarat nu cred ca este o vina....
Teroretic vorbind, cu totii suntem egali in fata Legii.

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2011
lovistean, utilizator
Cel mai recent răspuns: lovistean , utilizator 08:26, 30 Septembrie 2011
Va inteleg oful si ca o parere personala- da! cred ca sunt putini avocati care apara interesele clientului asa cum trebuie, si da! teoretic in fata legii suntem egali, insa practic nu este deloc asa.
De curand am avut "indrazneala" sa cer organului de politie sa faca ancheta conform procedurilor si sa fie cat se poate de impartial, mi s-a raspuns, cu ranjetul de rigoare, ca una este teoria si alta practica.
In Romania, am impresia ca ne luptam cu morile de vant, cei "mari" se acopera unii pe altii si daca indraznesti sa-i deranjezi.........

Multumesc pentru raspuns.

Simplul fapt ca am avut experiente similare nu-mi aduce nici o bucurie, desi apreciez suportul Dv..

Se pare ca subiectul este sensibil, plasat aici.

Nu sunt foarte surprins, avand in vedere ca majoritatea celor inregistrati aici lucreaza in domeniul juridic.

Dezamagirea este insa mare, pentru ca lipsa implicarii denota, dupa parerea mea, ca lucrurile functioneaza pe principiul "corb la corb nu-si scoate ochii".

Probabil ca voi incerca, cu regret, sa elimin din site-urile interesante pe acesta si, spre deosebire de pana acum, nu-l voi mai recomanda.


Pacat, pacat, pacat.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia tribunalului- continuarea judecatii. suparattul suparattul La judecatorie,instanta de fond respinge ca nefondata plangerea impotriva ordonantei procurorului de NUP (s-a apreciat ca nu s-a depus plangere prealabila in ... (vezi toată discuția)
Care este termenul de solutionare a unei plangeri ? marcelsec marcelsec in luna iunie am depus o plangere la politie urmand sa trimita spre solutionare la procuror.Cat pot tine dosarul la politie si cat dureaza estimativpana ... (vezi toată discuția)
Studiu dosar penal ioanaa2 ioanaa2 Buna seara.Am primit rezolutia intr-un dosar penal de la procuror si nu sunt de acord cu aceasta.Vreau sa vad probele din dosar pe baza carora s-a dat ... (vezi toată discuția)