avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire definitiva minor in UE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire definitiva minor in UE

Buna ziua!

Rezumand, situatia este urmatoarea:
-copil de 2 ani, parintii nefiind casatoriti niciodata
-mama are incredintare definitiva si irevocabila, tatal, program de vizitare
-mama vrea sa se stabileasca impreuna cu copilul la Paris, definitiv

Intrebari:
1.Se incalca astfel dreptul de vizitare al tatalui?
2.Pentru schimbarea domiciliului si obtinerea rezidentei sau dublei cetatenii pt copil, este nevoie de acordul tatalui?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:48, 8 Septembrie 2008
In cazul plecarii definitive din tara cu copilul trebuie schimbat programul de vizita. Acest lucru il poate face parintele caruia nu i s-a incredintat copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul tatalui ana_bela ana_bela In cazul in care divortul a ramas definitiv si minorul a fost incredintat mamei, aceasta poate iesi din tara cu copilul fara acordul tatalui, de exemplu intr-o ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului din tara de catre unul dintre parinti adibadi adibadi Buna ziua! Va rog sa ma lămuriți și pe mine: în urma divorțului copilul este încredințat mamei, iar tatăl atacă aceasta hotărâre ... (vezi toată discuția)
Scoatere de minori din tara. dgxshpe dgxshpe Am urmatoarea problema . Am hotarare judecatoreasca prin care am dreptul la vizite al copilului dupa cum urmeaza: o data la 2 saptamani un weekend, 2 ... (vezi toată discuția)