avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... parcarea in fata societatii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

parcarea in fata societatii

BUNA ZIUA!
AM UN MAGAZIN DE PIESE AUTO IN FATA CARUIA IN URMA CU UN AN AM AMENAJAT O INTRARE,CARE NU EXISTA PANA ATUNCI (ATUNCI CAND S-A TURNAT ASFALTUL I-AM RUGAT PE CEI DE LA DRUMURI SA CULCE BORDURILE).DE ATUNCI SPATIUL CARE AR TREBUII SA DESERVEASCA CA PARCARE PENTRU CLIENTI ESTE FOLOSIT DE CEI CARE VIN IN PIATA SI NU GASESC LOC DE PARCARE.
CE AR TREBUI SA FAC?
AM VREUN DREPT?
MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: popa-alis , utilizator 10:58, 23 Septembrie 2011
popa-alis a scris:

Ordonanta de urgenta nr. 195 /
Art. 175. - Se interzice stationarea voluntara a vehiculelor:

d) în dreptul cailor de acces care deservesc proprietatile alaturate drumurilor publice;
nu ma incadrez aici?


De acord cu dvs. Dar aceasta prevedere din OUG195/2002 se refera la toate tipurile de vehicule. Atat pentru autovehiculele care vin la piata, cat si pentru clientii magazinului dvs. De asemenea nici autovehiculele care aprovozioneaza magazinul dvs nu au voie sa stationeze in acel loc.
nu sunt complet lamurita in acest caz
dar poate nu am explicat eu destul de clar
piata despre care va spuneam este in apropierea magazinului meu,imediat dupa coltul strazii, deci nu are legatura cu intrarea spre magazin.Magazinul este la 25 de metrii de intersectie, oprirea interzisa semnalizata si din aceasta cauza oprirea era aproape imposibila fara aceasta intrare pe trotuar (cu borura culcata- ca la intrarea in curte)
De aceea consider ca este acelasi lucru ca si la accesul in curte poate gresesc, dar se blocheaza accesul la magazin, in ceea ce priveste aprovizionarea din cate stiu eu au voie sa opreasca.
"(2) Nu se considera oprire:
a) imobilizarea vehiculului atat timp cat este necesara pentru imbarcarea sau debarcarea unor persoane, daca prin aceasta manevra nu a fost perturbata circulatia pe drumul public respectiv;
b) imobilizarea autovehiculului avand o masa totala maxima autorizata de pana la 3,5 tone, atat timp cat este necesar pentru operatiunea de distribuire a marfurilor alimentare la unitatile comerciale." Subsectiunea 10: Oprirea, stationarea si parcarea Art. 63 din noul cod rutier

Daca legal nu am nici un drept, omeneste eu cred ca am,intrarea este pt magazin si se vede cat se poate de clar, pe distanta de 60 m, de la intersectie, nu exista intrare in curte pt masini
Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2011
popa-alis, utilizator
Va referiti gresit la articolul de lege citat. Acest articol de lege se refera la oprire si nu la stationare. Pentru aprovizionare este necesar ca autovehiculul sa stationeze, nu doar sa opreasca. Precizez ca oprirea are durata de maxim 5 minute. Orice imobilizare a autovehiculului cu o durata mai mare de 5 minute este stationare. Nu cred ca aprovizionarea magazinului, inclusiv formalitatile, se poate rezolva in 5 minute.
Facand abstractie de cele aratate mai inainte, referitor la lit. a) din articolul de lege mentionat de dvs. precizez ca imbarcarea sau debarcarea unor persoane nu echivaleaza cu aprovizionarea unui magazin de piese auto
Piesele auto nu sunt marfuri alimentare pentru ca sa va incadrati in prevederile articolului de lege citat de dvs.
Lamurirea acestei probleme se poate face doar de biroul de administrare a parcarilor depe domeniul public al primariei din localitatea dv. Adresati-va cu incredere acestui birou caruia ii puteti face chiar propuneri pt solutionarea favorabila dv. In momentul de fata spatiul respectiv este domeniu public si toti participantii la traficul in zona au aceleasi drepturi.
multumesc pentru sfaturi si explicatii mi-ati fost de ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc parcare spațiu comercial de cartier AlexaPope AlexaPope Bună ziua, ma interesează legislația în ceea ce privește locul de parcare în dreptul unui spațiu comercial(magazin alimentar mixt) de cartier. Este zona ... (vezi toată discuția)
Amenda politie pentru oprire aprovizionare magazin daponte stefan daponte stefan Buna ziua, Nefiind un specialist,intreb pe cei care stiu daca politia poate amenda un administrator de firma care opreste pentru aprovizionarea magazinului pe ... (vezi toată discuția)
Am fost sancționat contravențional pentru că am parcat pe ... Matyitec Matyitec Am fost sancționat contravențional pentru că am parcat pe locul rezervat persoanelor cu dizabilități conf. LG.448/2006 alin.1. lit.g. cu 2000 de lei. Am ... (vezi toată discuția)