avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recunoastere hotarare incredintare minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recunoastere hotarare incredintare minor

Buna ziua. Am urmatoarea speta: o moldoveanca a trecut prin toate formalitatile si este acum cetatean roman cu domiciliul in strainatate (in Moldova). A divortat acolo, iar instanta moldoveneasca i-a incredintat copilul spre crestere ei. Problema este ca la vama romana nu i s-a permis intrarea in tara cu copilul, intrucat nu avea declaratia cu acordul tatalui copilului. Intrebarea este urmatoarea: se poate obtine in Romania o recunostere a hotararii instantei moldovenesti prin care copilul i s-a incredintat mamei, pentru a nu mai avea probleme la vama sau va trebui perpetuu sa se certe cu fostu sot pentru a putea calatori cu copilul?
Multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:23, 23 Septembrie 2011
Nu se poate!!! In ordinea ulterioara de idei pe care ati supus-o discutiei, daca ar exista, intre Republica Romania si Republica Moldova un acord, o conventie pe zona asta(evident "tradusa" din limba "moldoveneasca" in limba romana!?), se simplifica lucrurile... Nu ar exista impedimente...
Daca problema este la autoritatile romane sunt de parere ca s-ar putea rezolva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O mica intrebare- conditii calatorie moldova mirongalina123 mirongalina123 Sunt cetatean Roman sunt stabilit in Italia nu am pasaport si vreau foarte mult sa fac o vizita in Republica moldova acolo unde se afla fratele meu care este ... (vezi toată discuția)
Cum poate trece vama un minor? vovasw vovasw eu am facut la copilul meu pasaport strain .Vreau sa ma duc an Rusia.Am s-al pot trece peste granite fara procura de la sot? (vezi toată discuția)
Adoptie internationala Este vorba de adoptarea copilului sotului dinainte de casatorie Cei doi sunt casatoriti din 2001 si locuiesc impreuna cu copilul in Romania, el fiind cetatean ... (vezi toată discuția)