avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... O mica intrebare- conditii calatorie Moldova
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

O mica intrebare- conditii calatorie Moldova

Sunt cetatean Roman sunt stabilit in Italia nu am pasaport si vreau foarte mult sa fac o vizita in Republica moldova acolo unde se afla fratele meu care este casatorit cu o moldoveanca etc,etc.... Deci acum ca MD este in UE pot calatori doar cu buletinul? ca in restul Europei ? sau am nevoie de Pasaport? Va Multumesc.#-o
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:54, 1 Iulie 2014
Republica Moldova nu este stat membru in UE.
Ce ati vazut dvs. la TV este faptul ca s-a semnat un acord intre UE si Molodova ref, la unele chestiuni economice, dar acestea nu inseamna aderare.
Ca cetatean roman, nu puteti calatori in Rep. Moldova fara pasaport.
[ link extern ] /
Iti multumesc si dupa toata isprava asta cred ca nu conteaza tipul pasaportului fie biometric fie cel normal....corect?
Aveti perfecta dreptate. Daca aveti viza in pasaport e ok.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin romanesc sedere in ue OlgaSim OlgaSim Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii. Eu detin dubla cetatenie (MD si RO) si am doar pasaport roman cu domiciliul in Moldova. In urma ... (vezi toată discuția)
Sunt roman, vreau sa ma casatoresc cu o moldoveanca wirteex wirteex salut, eu is roman , stau in italia , la ora actuala nu muncesc, dar am toate actele in reguila in italia + actele romane, vreau ca la vara la starea civila sa ... (vezi toată discuția)
Depasirea termenului de viza in ro rodik112 rodik112 buna ziua va rog frumos datimi si mie un raspun urgent mai am 8 zile de stat in romania si vreau sa ma casatoresc cu un cetatean roman dar mi se termina zilele ... (vezi toată discuția)