avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Depasirea termenului de viza in Ro
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Depasirea termenului de viza in Ro

buna ziua va rog frumos datimi si mie un raspun urgent mai am 8 zile de stat in romania si vreau sa ma casatoresc cu un cetatean roman dar mi se termina zilele de stat in romania as vrea sa stiu daca stau peste viza si ma casatoresc ma mai pot intoarce in moldova ?:O:O
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:38, 2 Martie 2014
In Moldova in mod sigur va puteti intoarce daca va expira viza de Romania :)
Si cand vreti sa va casatoriti? Ca actele trebuie duse la Starea Civila cu 10 zile inainte de data la care doriti sa se oficieze casatoria iar la momentul oficierii viza trebuie sa fie valabila.

Nu mai aveti timp acum. Ori va intoarceti in Rep. Moldova si solicitati alta viza dupa care va intoarceti sa va casatoriti, ori mai aveti rabdare cateva luni. Prin vara se pare ca veti putea calatori / sta fara vize in UE pentru perioade de max. 90 de zile in decurs de 6 luni.

Sursa:
[ link extern ] /
eu ma gandeam asa daca viza exspira si ma casatoresc nu pot trece cu acel document care mam casatorit fara nici o problema sau nu ma pot casatori daca am vizi exspirata?
Ce primiti dupa casatorie este certificat de casatorie, nu act de identitate sau document de calatorie. Nu se poate calatori cu el, este act cu poza si cu atat mai putin la fel ca pasaportul asa ca v-ati casatori degeaba. Chiar si casatorita cu un cetatean roman tot aveti nevoie de viza si apoi de permis de sedere ca sa stati in Romania mai mult de 90 de zile.

:offtopic:
Va rog sa nu va suparati pentru ce o sa scriu: casatoria nu ar trebui facuta de dragul unei vize. Mai aveti rabdare cateva luni, o sa puteti calatori oriunde in UE fara complicatii.
eu mi-as dori sa ma casatoresc sa pot pleca cu iubitul meu in italia si ma gandesc ca eu daca plec in md trebuie sa mai astept iara 3 luni sami dea alta viza sau este vreo metoda sa mai prelungesc viza?
Vizele cum este a dvs. nu pot fi prelungite.
O solutie ar putea fi casatoria in Moldova, la consulatul Romaniei. Dupa aceea puteti solicita viza fara sa mai asteptati sa se implineasca 6 luni de la data ultimei intrari in Romania.

Ati citit ce scrie in linkul pe care vi l-am pus mai sus? Aveti putina rabdare, se va elimina obligatia vizelor UE pentru cetatenii moldoveni. Vi-l mai pun o data:
[ link extern ] /
Ultima modificare: Duminică, 2 Martie 2014
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu cetatean roman rodik112 rodik112 buna ziua sunt din republica moldova si ma aflu in Romania si mia exspirat viza si as vrea sa ma casatoresc cu un cetatean roman am toate actele necesare dar ... (vezi toată discuția)
Dupa 90 zile state in romania cand te poti intoarce inapoi (cetatean moldovean) rodik112 rodik112 buna seara va rog frumos sa-mi raspundeti si mie cat mai sigur.mai am 7 zile si implinesc 90 de zile state in romania si as vrea sa stiu cand ma mai pot ... (vezi toată discuția)
O mica intrebare- conditii calatorie moldova mirongalina123 mirongalina123 Sunt cetatean Roman sunt stabilit in Italia nu am pasaport si vreau foarte mult sa fac o vizita in Republica moldova acolo unde se afla fratele meu care este ... (vezi toată discuția)