avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Carti de identitate, acte de stare ... Buletin romanesc sedere in UE
Discuție deschisă în Carti de identitate, acte de stare civila, pasapoarte, vize

Buletin romanesc sedere in UE

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii.
Eu detin dubla cetatenie (MD si RO) si am doar pasaport roman cu domiciliul in Moldova. In urma casatoriei am preluat numele de familie al sotului. Acum, vreau sa perfectez un nou pasaport dar si buletin romanesc.
Am auzit ca daca vreau sa-mi fac buletin romanesc atunci pasaportul trebuie sa fie perfectat dupa ce obtin C.I. pentru a fi stabilit dominciliul in RO. In caz contrar, voi face de doua ori pasaport roman (pina si dupa stabilirea domiciliului in RO).
Care ar fi solutia: sa-mi fac un pasaport roman pentru 1 an de zile si intretimp sa perfectez buletinul si pasaportul biometric (pt 5 ani)? Motivul este ca sotul traieste in Italia si sa ma pot deplasa liber. Cu pasaportul cu termen valabiltitate 1 an pot calatori liberi in UE si ma inregistra ca rezident in Italia?

De asemenea, in cazul obtinerii doar buletinului romanesc (neavind pasaport roman indiferent 1/5 ani), ma pot afla in Italia fara probleme mai mult de 3 luni? E suficient sa ma inregistrez la primaria localitatii (sotul are permis de sedere italian, el fiind cetean non-UE (MD)) pentru resedinta? Ce alte detalii trebuie sa le stiu sau sa tin cont?

Multumesc anticipat pentru informatii.

O zi buna. :)
Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2016
OlgaSim, utilizator
Cel mai recent răspuns: OlgaSim , utilizator 23:19, 19 Iunie 2016
Pentru dumneavoastra cel mai simplu e sa va faceti pasaport de cetatean roman cu domiciliul in strainatate (respectiv Rep. Moldova). Cu el puteti circula in UE si in Italia va tine loc de carte de identitate.
Il puteti obtine de la consulatul nostru din Chisinau:
[ link extern ]
Buna seara,
Ideea este ca in Italia pentru a ma angaja la munca am nevoie de permis de conducere, iar pentru cel roman am nevoie de buletin roman.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O mica intrebare- conditii calatorie moldova mirongalina123 mirongalina123 Sunt cetatean Roman sunt stabilit in Italia nu am pasaport si vreau foarte mult sa fac o vizita in Republica moldova acolo unde se afla fratele meu care este ... (vezi toată discuția)
Viza uk andrei565 andrei565 Buna, ma aflu in Italia cu pasaportul Biometric MD , detin permis de sedere Italia, doresc sa plec in UK cu programul Aupair, (Pasaportul biometric necesita ... (vezi toată discuția)
Bună recent am fost prins de către polizia italiană ca am ... JoanaDi JoanaDi Bună Recent am fost prins de către polizia italiană ca am stat pe teritoriul italian 10 luni, fără permis de ședere sau pașaport UE( sunt cu ... (vezi toată discuția)