salut, eu is roman , stau in italia , la ora actuala nu muncesc, dar am toate actele in reguila in italia + actele romane, vreau ca la vara la starea civila sa depunem pt acte , pe baza la certificatu de casatoria ea poate veni cu mine in italia si sa stea pana cand gaseste de munca ? si daca imi ia prenumele meu , passaportu si buletinu ei , trebuie schimbate in romania cu prenumele meu ? se pot face la urgenta passaportu si buletinu in 7 zile? sau la vama poate sa treaca si cu actele ei cu prenumele vechi ? multumesc mult pt raspunsuri
Daca va casatoriti si sotia dvs. obtine dreptul de sedere poate calatori insotita de dvs. in UE. *Prenumele dvs. de roman nu poate sa-l ia ca banuiesc ca aveti prenume de barbat, adica Ion, Gheorghe, Vasile, ori altceva, eventual va poate lua numele, ceea ce ar insemna ca dupa nunta sa mearga inapoi in Rep. Moldova, sa isi schimbe buletinul de identitate si pasaportul, dupa care sa solicite permisul de sedere in Romania.
*In Romania nu poate sa isi schimbe actele intrucat nu este cetatean roman. Eventual sa intrebe la ambasada Rep. Moldova din Romania, dar ma indoiesc.
* Pasaportul si buletinul in 7 zile nu prea cred dar sa intrebe la autoritatile moldovene.
* Faptul ca se casatoreste cu dvs. nu inseamna ca dobandeste automat si cetatenia romana, trebuie sa mai convietuiasca impreuna cu dvs. macar 5 ani acolo si mai apoi.
*Dupa nunta va trece granita cu pasaportul moldovean. E bine sa aiba unul biometric ca sa nu-i mai trebuiasca viza.
*Casa de piatra!
are pasaport biometric , daca facem acte, si nu imi ia numele meu de familie, " ca am auzit ca e posibil sa ramanem fiecare cu numele noastru" asea evita sa schimbe actele, poate sa stea cu mine in italia mai mult de 3 luni ? 1 an .. ceva de genu ? multumesc
daca ramane cu numele ei , poate sta in it cu mine cat doreste? eu nu am contract de munca , si cum poate sa incepe sa munceasca, daca are numai pasaport biometri moldovenesc ... si eu nus cu contract