avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Procedura de casatorie intre un roman si moldoveanca
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Procedura de casatorie intre un roman si moldoveanca

Spuneti-mi va rog ce documente sunt necesare pentru casatoria in Romania a unui roman si a unei moldovence?
De unde le putem lua?
Cat dureaza acest proces?
Certificatul de casatorie romanesc trebuie autentificat in R.Moldova?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:51, 26 Ianuarie 2015
Cititi acest topic:
www.avocatnet.ro/content/for...
Daca mai aveti intrebari reveniti.

Folositi si functia Cautare in forum (in dreapta sus, scrieti casatorie roman moldovean), sunt o gramada de subiecte pe tema asta.
Daca aveti pasaport biometric eliberat de aut. moldovene nu mai este necesara viza ci doar sa stiti ca aveti 90 de zile la dispozitie pentru a va finaliza scopul dorit. Dupa casatorie solicitati acordarea permisului de sedere pe termen de 1 an. Certificatul de casatorie il transcrieti la autoritatile moldovene. Daca ati optat pentru a trece pe numele sotului dupa casatorie va indic mai intai sa va schimbati actele in Rep. Moldova pe noul nume si mai apoi sa solicitati permisul de sedere. Cetatenia romana o veti solicita dupa 5 ani de mariaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt roman, vreau sa ma casatoresc cu o moldoveanca wirteex wirteex salut, eu is roman , stau in italia , la ora actuala nu muncesc, dar am toate actele in reguila in italia + actele romane, vreau ca la vara la starea civila sa ... (vezi toată discuția)
Sunt din rep. moldova casatorita cu roman veronica1981 veronica1981 Va rog sa ma informați,cine a trecut prin astfel de situație.sunt casatorita de 8 luni,inregistrarea casatoriei a fost in romania.am depus actele pentru ... (vezi toată discuția)
Casatorie in cipru eugeniachicu eugeniachicu Salutare. Am o dilema...Sunt cetateanca a Romaniei dar cu domiciliu in Basarabia. Locuesc la moment in Cipru si permisul meu de sedere este legal bazat pe ... (vezi toată discuția)