Va rog sa ma informați,cine a trecut prin astfel de situație.sunt casatorita de 8 luni,inregistrarea casatoriei a fost in romania.am depus actele pentru permis de seder, (inca nu l-am luat) cum pot opține buletinul romanesc? Am nevoie urgent de buletin romanesc.va rog spunețe-mi.
Carte de identitate romaneasca (buletin) primesc doar cetatenii romani. Pana nu obtineti cetatenia romana nu va puteti gandi nici la buletin, nici la pasaport romanesc. Pana atunci veti putea calatori sau munci in Uniunea Europeana doar alaturi de sotul dvs.
Desigur, dupa ce primiti permisul de sedere.
Mulțumesc ca ma-ți informat,vreau sa intreb,eu permusul de sedere l-am opținut, (trebuie sa il ridic,momentan nu suntem in romania)…care e pasul urmator? (Rezidența e pe un an de zile)
Dupa ridicarea permisului puteti pleca prin UE unde puteti sta fara viza pana la 90 de zile in orice stat sau veniti in Romania, dumneavoastra stiti ce veti face.
Cu cel putin 30 de zile inainte de expirarea permisului trebuie sa depuneti actele pentru unul nou.
Vreau sa va spun ca eu am iesit din țara numai cu actul de casatorie din ro.(fara permis de sedere) si ca sunt plecata de 8 luni.cum ma intorc in țara in ro in md in asa ca? de oare ce eu am stat linistita avand certificatul de casatorie la mine,si ce drepturi are soțul,la fel si eu.
Ati iesit din tara pe baza pasaportul biometric eliberat de aut. moldovene nu pe baza certificatului de casatorie. Daca ati trecut pe numele sotului mergeti din nou la aut. moldovene si solicitati schimbarea pasaportului pe noul nume. Mergeti insotita de sot in tarile UE.Puteti solicita cetatenia romana dupa 5 ani de mariaj.
Copil minor
adysora
Buna ziua
Sotia (care este din Republica Moldova, inca nu a dobandit cetatenie romaneasca) urmeaza sa nasca in decembrie acolo.
As vrea sa stiu cum se optine ... (vezi toată discuția)