avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTRACT DE MUNCA SEMNAT DE PATRON
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTRACT DE MUNCA SEMNAT DE PATRON

Am lucrat 11 luni la o firma,cand nu a mai avut nevoie de noi , (santem 3 in situatia asta) ,si am cerut decizia de incetare a muncii si contractul pe care nu l am vazut pana atunci,am constatat ca eram incadrati la jumatate de norma si semnatura de pe contract nu era a noastra ( pt. ca noi am semnat un alt contract pe alti bani nu 360, si pe norma intreaga.) Deci nu putem beneficia nici de somaj.In decizia prin care ne a dat afara scrie ca postul s a desfiintat iar contractul de munca inceteaza in temeiul art. 65 alin.1.din Codul muncii. Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:21, 22 Septembrie 2011
Temeiul de drept al incetarii c.i.m. va da posibilitatea de a beneficia de somaj ... insa va trebui sa va calculati bine stagiul minim de cotizare pentru somaj ... minim 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii ...
Stagiu minim de 12 luni se refera la un c.i.m. cu norma intreaga ... insa dvs avand un c.i.m. cu timp partial de 4 ore/zi cele 11 luni lucrate sunt asimilate unui stagiu de cotizare de 5 luni si jumatate... va mai trebuie sa acumulati 6 luni si jumatate din celelalte 13 luni ramase.
dar ca am fost inselat de acest patron ce ma sfatuiti sa fac ?
O sesizare la ITM si o plangere penala la Politie ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de 2 ani crestere copil mirela70 mirela70 Buna seara,pe 15 aprilie se termina concediul de 2 ani pentru crestere copil si la job ma primesc doar o luna cu 4 ore apoi vor sa ma dea in somaj.Este in ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj pentru fractiune de norma, in cazul lichidarii societatii mikohajnalka mikohajnalka Buna ziua, sunt angajata la un SRL, incepand cu luna asta insa numai cu fractiune de norma (4 ore/zi). Sunt singura angajata, m-au pastrat doar pentru ca ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? paprika1981 paprika1981 Am lucrat la o firma 2 ani jumate si am plecat cu demisia la zi.Dupa 4 luni am revenit la aceeasi firma si lucrez de 2 luni.Situatia financiara a firmei nu ... (vezi toată discuția)