Am lucrat 11 luni la o firma,cand nu a mai avut nevoie de noi , (santem 3 in situatia asta) ,si am cerut decizia de incetare a muncii si contractul pe care nu l am vazut pana atunci,am constatat ca eram incadrati la jumatate de norma si semnatura de pe contract nu era a noastra ( pt. ca noi am semnat un alt contract pe alti bani nu 360, si pe norma intreaga.) Deci nu putem beneficia nici de somaj.In decizia prin care ne a dat afara scrie ca postul s a desfiintat iar contractul de munca inceteaza in temeiul art. 65 alin.1.din Codul muncii. Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Temeiul de drept al incetarii c.i.m. va da posibilitatea de a beneficia de somaj ... insa va trebui sa va calculati bine stagiul minim de cotizare pentru somaj ... minim 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii ...
Stagiu minim de 12 luni se refera la un c.i.m. cu norma intreaga ... insa dvs avand un c.i.m. cu timp partial de 4 ore/zi cele 11 luni lucrate sunt asimilate unui stagiu de cotizare de 5 luni si jumatate... va mai trebuie sa acumulati 6 luni si jumatate din celelalte 13 luni ramase.