avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de 2 ani crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de 2 ani crestere copil

Buna seara,pe 15 aprilie se termina concediul de 2 ani pentru crestere copil si la job ma primesc doar o luna cu 4 ore apoi vor sa ma dea in somaj.Este in regula doar cu 4 ore?Mai pot beneficia de somaj?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 16:11, 27 Martie 2011
Pentru a beneficia de somaj trebuie cala data concedierii sa fiti angajata cu norma intreaga.

Daca se desfiinteaza postul, de ce nu va concediaza imediat ce veniti din CCC?
Iulian Manea a scris:

Pentru a beneficia de somaj trebuie cala data concedierii sa fiti angajata cu norma intreaga.
.......

Unde este prevazuta in Legea nr.76/2002 o astfel de dispozitie?

@ mirela70
Pentru a beneficia de somaj trebuie ca:
1. c.i.m. sa inceteze din motive neimputabile salariatului
2. sa aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii.
3. Care este timpul de munca prevazut in c.i.m. inainte de intrarea in CCC?
Daca lucrati o luna cu jumatate de norma, atunci stagiu de cotizare pentru soamj este de jumatate de luna ... adica pentru 12 luni stagiu de cotizare trebuie sa lucrati 24 de luni cu jumatate de norma.
Ultima modificare: Duminică, 27 Martie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Aveti dreptate. Am recitit legea si nu este stipulata nici o restrictie privitoare la norma de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca cu jumatate de norma anaeliza anaeliza buna , vreau sa angajez doi baieti in constructii cu jumatate de norma adica la 4 ore .nu stiu daca se poate pentru ca eu sunt ii (interprindere individuala) . ... (vezi toată discuția)
Ccc, angajare pe perioada determinata, somaj marcigr8 marcigr8 Am o prietena, ea la data de 24 martie 2012 a iesit din CCC, a fost angajata la o firma cu perioada determinata pentru o luna ( proba). Acum a auzit ca nu ... (vezi toată discuția)
Am sotia gravida adrian_madalin adrian_madalin am sotia gravida iar administratorul firmei unde lucreaza ia zis sa isi caute de munca pt ca de la 1 februarie 2013 va inchide firma. lucreaza la acea firma ... (vezi toată discuția)