am sotia gravida iar administratorul firmei unde lucreaza ia zis sa isi caute de munca pt ca de la 1 februarie 2013 va inchide firma.
lucreaza la acea firma de un an si cateva luni si este incadrata cu jumatate de norma.
indrumatima ce sa fac pentru ca nu o sa beneficieze nici de somaj si o sa piarda si ajutorul de crestere al copilului?
Daca a semnat un contract cu perioada nedeterminada societatea are obligatia sa o trimita in somaj daca desfiinteaza postul (inchide firma) .Pentru a beneficia de somaj trebuie sa ai 12 luni lucrate in ultimi 2 ani .
Pentru a benefiacia de somaj, sotia dvs trebuie sa indeplinesca cumulativ 2 conditii: contractul de munca sa-i inceteze din motive neimputabile, si sa fi obtinut venituri supuse impozitarii 12 luni in ultimele 24 de luni.
Din cate am citit in prima dvs postare, sotia dvs va fi concediat pentru ca firma se va inchide, deci nu i se poate imputa ei desfacerea CIM. In cee ce priveste stagiul de cotizare, intr-adevat cei de la AJOFM au dreptate..lucrand cu doar 4 ore/zi se dubleza si timpul efectiv reprezentand de cotizare.Ca urmare, pentru o norma de 4ore/zi e nevoie de 24 luni de cotizare...
In ce luna de sarcina este sotia dvs?
Indemnizatie somaj
aniko85
Buna ziua!
Va rog sa-mi ajuta cineva cu un raspuns! Sunt in urmatoarea situatie:
Sunt angajata din 7iunie 2010 pana la 30iunie 2012 cu timp partial (4 ore pe ... (vezi toată discuția)