avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... am sotia gravida
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

am sotia gravida

am sotia gravida iar administratorul firmei unde lucreaza ia zis sa isi caute de munca pt ca de la 1 februarie 2013 va inchide firma.
lucreaza la acea firma de un an si cateva luni si este incadrata cu jumatate de norma.
indrumatima ce sa fac pentru ca nu o sa beneficieze nici de somaj si o sa piarda si ajutorul de crestere al copilului?

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:41, 22 Noiembrie 2012
La firma la care a lucrat 3 luni a lucrat tot 4 ore/zi?
Ati spus ca la actuala are deja un an si cateav luni?Cate luni, mai exact?
16 luni mai exact + alte 3 la o alta firma tot cu 4 ore/zi
Cea mai buna varinta ar fi un alt job pentru sotia dvs, care-i va permite sa continuie sa realizeze venituri pana la completarea celor 12 luni anterior nasterii copilului...
multumesc
1. Poate sa incheie un contract individual de munca (CIM) si cu o singura ora pe zi.

2. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC important este sa aiba venituri profesionale in cele 12 luni premergatoare nasterii, indiferent de cuantumul acestora si de timpul de lucru.

3. In cele 12 luni intra si perioadele de concedii medicale si concediu de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj aniko85 aniko85 Buna ziua! Va rog sa-mi ajuta cineva cu un raspuns! Sunt in urmatoarea situatie: Sunt angajata din 7iunie 2010 pana la 30iunie 2012 cu timp partial (4 ore pe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj si indemnizatie pentru ccc TRamona TRamona Buna ziua! Din 01.10.2009 pana in 01.02.2011 am lucrat ca vanzatoare respectiv mic conducator de firma cu program de 4 ore cf CIM iar de la 01.02.2011 ... (vezi toată discuția)
Conditiile de somaj? joint_grozavu joint_grozavu buna ziua ..chiar astazi am fost pun sa-mi semnez demisia pentru ca se face restrangere de personal, am refuzat..si am cerut preaviz, apoi le-am adus in ... (vezi toată discuția)