avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se modifica durata pedepsei pentru talharie art.211 ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se modifica durata pedepsei pentru talharie art.211 conform Noului Cod Penal?

Buna ziua
O pedeapsa de 2 ani,primita pentru talharie art.211,se modifica in urma inceperii aplicarii Noului Cod Penal?

Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 19:40, 22 Septembrie 2011
Nu se modifica. Are pedeapsa minima din noul cod.
Da, daca legea noua prevede o pedeapsa mai favorabila, adica are limite mai mici de pedeapsa.
Problema este ca inca nu se stie cand intra noul Cod penal in vigoare.
Nu se modifica, este o pedeapsa mica si desi in Noul cod se pare ca limitele se mai micsoreaza totusi in cazul de fata avem doarnumai 2 ani, pedeapsa ce se incadreaza si in limitele noi prevazute de viitorul cod.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod penal 2010 alexandra112 alexandra112 Am un prieten arestat pentru talharie condamnat la 9 ani definitiv.Cum l-ar putea ajuta noul cod penal din 2010? (vezi toată discuția)
Micsorarea pedepselor manta_ady manta_ady buna ziua am si eu o problema,sotul meu este arestat pt talharie si are de facut 7 ani de inchisoare a savarsit 3 ani jumate pana acum,este adevarat ca,cu noul ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati..... Madalina Pascu Madalina Pascu am un prieten care e comdamnat pentru complicitate la talharie....are o pedeapsa de 4 ani din care ii ramane de facut 2 ani si 8 luni.am inteles ca in noul cod ... (vezi toată discuția)