avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna ziua
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna ziua

va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un sfat,v-as fi recunoscatoare.prietenul meu lucreaza i belgia printr-o firma din romania,si problema ese k nu a mai luat bani de cateva luni bune,as dori sa stiu o modaliatate de a recupera banii.va multumesc:(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 23 Septembrie 2011
Singura modalitate de recuperare a drepturilor salariale restante este in instanta. Puteti face o plangere la ITM, acestia vor merge in control, vor constata si vor da masuri de aplicare. Daca nici asa nu va recuperati drepturile faceti plangere in instanta si va judecati cu angajatorul. De obicei se castiga astfel de procese.
problema este ca firma din romania probabil sunt cu platiele la zi ma refer la salariu din tara,dar bani care le-a promis ca le da aici la ora,spre exemplu,prietenu meu ia 9 euro la ora,are vreun efect daca il vom da in judecata in romania?a avea castig de cauza,sau tre sa ne interesem cu legile din belgia?va multumesc ptr raspuns
C.i.m. cu cine l-a semnat prietenul dvs ? ... intrucat suntanumite legi care se aplica si este posibil ca legislatia romana sa nu fie aplicabila prietenului dvs ... ce salariu avea trecut in c.i.m.?
el are un contract semnat in romania si este venit in detasare aici printr-o limosa,si salariu din tara este minim pe economie!!!:(
In acest sens, se av aplica legislatia muncii din Romania .. Dacă angajatorul la care s-a dispus detaşarea nu îşi îndeplineşte integral şi la timp toate obligaţiile faţă de salariatul detaşat, acestea vor fi îndeplinite de angajatorul care a dispus detaşarea.


În cazul în care există divergenţă între cei doi angajatori sau nici unul dintre ei nu îşi îndeplineşte obligaţiile prevazute de lege, salariatul detaşat are dreptul de a reveni la locul său de muncă de la angajatorul care l-a detaşat, de a se îndrepta împotriva oricăruia dintre cei doi angajatori şi de a cere executarea silită a obligaţiilor neîndeplinite.

Asadar, prietenul dvs are posibilitatea de a prmova un litigiu de munca impotriva oricaruia dintre cei doi angajatori ...

Alte discuții în legătură

Sclavi in belgia!! mihaiionel mihaiionel Sunt angajat la o firma din Romania! Imediata ce am fost angajat am mers in Belgaia ca si muncitor in constructii (avand statutul de detasare)! toate au fost ... (vezi toată discuția)
Detasat in belgia dar patronul nu îmi da de muncă celsea celsea Bună ziua, situația mea este următoarea: Sunt angajat in Romania dar detasat in Belgia, am ajuns aici pe data de 23.03.2015, până in prezent am lucrat ... (vezi toată discuția)
Concediu medical salariati detasati zpavel_alia zpavel_alia Unitatea pentru care lucrez are cativa salariati detasati de la alta societate. Unul dintre acestia aduce un certificat de concediu medical. Indemnizatia de ... (vezi toată discuția)