avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare taxa auto

In anul 2008 in decembrie am platit o taxa auto de aproximativ 4000 lei .Conform noilor taxe ar trebui sa mi se restituie niste bani .Am mers la administratia financiara sector 6 sa intreb ce fel de documente trebuie sa depun in vederea restituirii banilor .Un functionar de acolo mi-a raspuns :'Ce bani doamna ?'"nu am lege pe baza careia sa va dau banii inapoi " 'dati statul in judecata ca sa obtineti banii'."Nu se dau banii inapoi .Una se spune in presa ,alta e de fapt realitatea ".tot timpul discutiei ,care de fapt nu a tinut prea mult ,functionarul radea in bataie de joc si isi vedea de treaba lui.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: adinaelena , utilizator 17:31, 22 Septembrie 2011
Formulati cerere scrisa catre Administratia Financiara, in care solicitati restituirea sumei achitate in plus, obtineti numar de inregistrare si in termen de 30 de zile Administratia Financiara este obligata sa va raspunda, tot in scris asupra solicitarii dvs. In cazul in care nu vi se raspunde , sau raspunsul este unul negativ, formulati actiune in instanta , procedura concilierii prealabile fiind indeplinita.
multumesc mult
tin sa va precizez ca am fost la Administratia Financiara sector 6 si am intrebat acolo un functionar ce documente trebuie sa depun in vederea restituirii banilor .Dumnealui a inceput sa rada vazandu-si mai departe de treburile sale si mi-a spus urmatoarele :"Ce bani doamna?Nu dam nici un ban inapoi ,nu avem lege pe baza careia sa va dam banii ,una este ce se spune la televizor alta este realitatea ,dati-ne in judecata ".Acum cum pot sa stiu ce am de recuperat ?care este algoritmul de calcul pentru noua taxa ?
va multumesc inca odata
Solicitati restituirea taxei achitate in intregime , actualizata, cu dobanda legala, pana la data platii efective.
Atentie! Formulati actiune in contencios-administrativ, impotriva Administratiei Finantelor Publice, dar sa chemati in garantie si Administratia Fondului pentru Mediu.
mii de multumiri :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare contravaloare rovinieta resursesbc resursesbc Buna ziua. Am avut o amenda pt lipsa rovinietei,pe care am platit-o. Am contestat pv de contraventie, judecatoria a inlocuit amenda cu avertisment. Care sunt ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa prima inmatriculare platita in octombrie 2007 florentincristea florentincristea salut, in urma cu 3 ani am inmatriculat masina personala platind taxa de prima inmatriculare aproximativ 1700 euro. in urma cu putin timp am vorbit cu ... (vezi toată discuția)
restituire taxa poluare logan nou cumparat 2010 m.marinesco m.marinesco Cună ziua, Am cumpărat un Logan nou in anul 2010. Pot cere retsituirea taxei de poluare şi care ar fi temeiul legal? Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)