avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare contravaloare rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare contravaloare rovinieta

Buna ziua. Am avut o amenda pt lipsa rovinietei,pe care am platit-o. Am contestat pv de contraventie, judecatoria a inlocuit amenda cu avertisment. Care sunt urmatorii pasi pentru recuperarea banilor? Multumesc

Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:23, 4 Februarie 2014
Va prezentati la administratia financiara cu o cerere prin care solicitati restituirea sumei achitate insotita de urmatoarele documente:

- hotarare judecatoreasca definitiva si legalizata,o+copie
- proces verbal de constatarea contraventiei, o+copie
- chitanta cu care ati achitat amenda, o+copie
- act de identitate, o+copie

Originalele s-ar putea sa nu fie necesare dar nu se stie peste ce functionar nimeriti la adm. financiara.:)
intreaga suma imi va fi restituita de administratia financiara?o parte din amenda a fost platita la BCR, iar o alta parte la administratie.
Solicitati restituirea sumelor autoritatii in contul careia ati platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire amenda achitata in cazul in care instanta hotaraste ... cetatean_romania cetatean_romania Restituire amenda achitata In cazul in care instanta hotaraste inlocuirea pv de contraventie cu avertisment, fara sa dispuna si restituirea sumei achitate ( ... (vezi toată discuția)
Plangere castigata - cum recuperez banii de amenda Dandedan Dandedan Buna ziua! Am castigat partial un proces, in sensul ca amenda a fost inlocuita cu avertismentul; amenda am platit-o pentru ca in eventualitatea in care as ... (vezi toată discuția)
Am decizie judecatoreasca de inlocuire a contraventiei cu avertisment ... pbogdan9 pbogdan9 Am decizie judecatoreasca de inlocuire a contraventiei cu avertisment cu consecinta exonerarii de la plata amenzii contraventionale. Am platit suma de 1000 de ... (vezi toată discuția)